האם זהו טיפול מספק לזיבה?

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

12/09/2017 | 13:37 | מאת: רועי

שלום לאחר שהופיעו לי תסמינים של צריבה בשתן והפרשה לבנה/שקופה מהפין, רופאת המשפחה נתנה לי לבצע בדיקת שתן רגילה,תרבית ולמחלות מין. התרבית יצאה תקינה, בדיקה כללית יצאה בגדול תקינה מלבד: ERYTHROCYTES-U STRIP 20 /µl LEUCOCYTES - U STRIP 250 /µl בבדיקה למחלות מין יצא שיש לי NEISSERIA GONOR-PCR. קיבלתי לאחר בדיקות השתן טיפול באנזיל (4 כדורים בבת אחת), כבר למחרת הפסיקו התסמינים ובהמשך היום נתנו לי זריקת רוצפין (נדמה לי 125 מ"ג). האם זה מספיק? האם יש משהו נוסף שעליי לבדוק/לבצע? מתי אפשר לחזור לקיים יחסים? תודה!

אני ממליץ בדרך כלל על טיפול במינון גבוה יותר של רוצפין (1 גרם) בשביל זיבה בחלל הפה שיכולה להיות גם ממין אוראלי ובדרך כלל לא נותנת סימנים קליניים אפשר לחכות. אם התלונות לא חוזורות אז אין צורך בטיפול נוסף

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין