רמרון ועלייה במשקל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/09/2007 | 19:07 | מאת: רועי

שלום רב,אני נוטל רמרון 45 מ"ג לטיפול בדיכאון וחרדה המלווים בקשיי שינה.בעבר ניסיתי שילובים שונים שכללו בין היתר:ציפרלקס,ריספרדל,סרוקסט,איקסל,נוזינן אך ללא הטבה משמעותית.לכל אורך הטיפולים המשכתי לנטול גם רמרון 15-30 מ"ג.כאמור היום אני נוטל רק את הרמרון 45 מ"ג ומצבי השתפר משמעותית .אך נושא ההשמנה מטריד אותי. ברצוני לשאול על מנגנון ההשמנה שהינו מתופעות הלוואי של הכדור (כפי שנמסר לי ע"י הרופא המטפל): 1.האם הרמרון משמין בגלל עלייה בתיאבון (ז"א שאני יכול לשלוט על כך באמצעות תזונה נכונה וכו') או שמא הוא משמין בגלל מנגנון פיזיולוגי אחר שאין ביכולתי לשלוט עליו אלא מקסימום למתן אותו ע"י דיאטה (האטת מטבוליזם, לדוג')? 2.האם ישנם כדורים עם מנגנון פעולה ואפקט דומה לרמרון אך ללא תופעת הלוואי של ההשמנה (טראזודיל?) והאם שווה לי לנסות אותם במצבי? 3.האם כל מי שישתמש ברמרון ישמין או שזה משפיע רק על חלק מהמשתמשים (אולי ההשמנה שלי לא נגרמת מהכדור דווקא?)

18/09/2007 | 21:27 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רועי שלום, רמרון גורם לעליה במשקל דרך הגברת תיאבון. כמעט לכל התרופות פוטנציאל כזה או אחר לעליה במשקל. לא כולם עולים במשקל, אבל זה בהחלט מאפיין את התרופות נוגדות הדיכון (חלק יותר וחלק פחות). במקום לנסות שוב להחליף כדורים, אני מציע שתנסה למצוא פסיכולוג המתמחה בטיפול קוגניבי-התנהגותי, ואז אולי תוכל להפסיק או לפחות להפחית במינון התרופות. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה