קליין לוין סינדרום

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/09/2007 | 10:51 | מאת: יפה

מה פירוש "קליין לוין סנדרום"-האם זו מחלת נפש,מה הסימפטומים מה הטיפול והאם יש אפשרות להירפא?

18/09/2007 | 21:10 | מאת: ד"ר עופר שמגר

תסמונת קליין לוין היא תסמונת נדירה ביותר השייכת לקבוצת הפרעות השינה, שעקרונית הן בעיות נוירולוגיות, אבל לעיתים קרובות גם פסיכיאטרים מעורבים בטיפול, כיוון שלפסיכיאטרים יש נסיון עשיר בטיפול בהפרעות שינה. למחלה יש כנראה איזשהו מרכיב גנטי חלש, כי היא נצפית בעיקר בגברים אשכנזים. המחלה מופיעה בד"כ בגיל ההתבגרות ומתאפיינת בתקופות של שבועות אחדים בהם האדם ישן המון, לפחות 12 שעות ביממה ולרוב גם יותר. בין התקופות של השינה יש לפעמים התקפים של בולמוסי אכילה. לאחר מספר שבועות הגל של המחלה חולף מעצמו ואז יש הפוגה וחזרה לדפוסי שינה נורמליים לתקופה של חודשים אחדים ועד שנים. לא ידוע על טיפול יעיל למחלה, וישנם נסיונות טיפוליים שונים שאף אחד מהם לא הוכח חד-משמעית כיעיל.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה