מרוניל ו SSRI

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/09/2007 | 19:41 | מאת: אבי

שלום האם ההשפעה של מרוניל על הסרוטונין חזקה יותר בהרבה מכדור ממשפחת ה SSRI? האם סרוטונין זה המוליך נוגד החרדה היחיד שעליו עובד המרוניל? (אני לא מתכוון למוליכים כמו נוארדרנלין אני מתכוון למוליכים נוגדי חרדה כמו סרוטונין) אשמח מאוד אם תמנה אותם... תודה רבה מראשש

16/09/2007 | 21:54 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אין הבדל ב"חוזק" בין SSRI ומרוניל. אבל כמו בהרבה תרופות, יש נשים שמום מה מגיבים לסוג זה ולא לאחר. מבחינת המנגנון מרוניל עובד כנראה בעיקר דרך סרוטונין, בדומה ל- SSRI.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה