האם תמו כל הפתרונות?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/09/2007 | 15:39 | מאת: לימור

שלום רב, אני בת 25 סובלת מOCD זה מספר שנים למרות שאף פעם זה לא ממש הפריע לי עד לתקופה האחרונה, עד אז נטלתי 2 כדורי פלוטין ביום והכול היה בסדר גמור עד שהרופא נשים שלי החליף לי את הגלולות לגלולות שמכילות אסטרוגן דבר שככל הנראה גרם לי להתקפי חרדה ולחזרה של הOCD , מאז הרופאה הפסיכאיטרית החליפה לי את הפלוטין בפרוזק המקורי גם כן ל2 ביום, למרות שדי היה לי בסדר בחודש הראשון לאחרונה יש לי שוב מחשבות טורדניות ללא הרף שסובבות בעיקר סביב הפחד מהתקף חרדה וכן הרגשה כללית לא טובה. בשיחה טלפונית עם הרופאה הא הציעה לי להעלות את המינון של הפרוזק ל3 כדורים ביום והיא אמרה שזה המקסימום שמותר, כיוון שניסיתי תרופות אחרונות כגון סרוקסט ואנאפרניל והן גרמו לי להפרעות בתפקוד המיני עד שויתרתי עליהן דברי הרופאה הלחיצו אותי מאוד שכן 3 כדורים נראים לי מוגזמים מאוד וכן יש בי פחד שמא זה לא יעזור ובכך תמו אפשרויות הטיפול בבעייתי (3 כדורים זה המקסימום) מצד שני התסמינים של הOCD מאוד מפריעים לי. שאלתי היא מה ניתן לעשות? האם ישנם עוד פתרונות לנושא? האם עלי להחליף רופאה? אני מפחדת שאולי הרופאה לא נותנת לי את הפתרון היעיל ביותר, אני ממש אובדת עצות כי אני בחורה פעילה שעובדת ולומדת וה"דבר המציק" הזה פשוט מפריע לי בתפקוד. מה אפשר לעשות?? תודה!

15/09/2007 | 23:08 | מאת: ד"ר עופר שמגר

לימור שלום, 3 כדורים זה מינון סביר לגמרי ל- OCD. במקרים מסויימים מגיעים גם ל- 4 כדורים ליום. הרופאה שלך נותנת לך המלצות לגמרי בתחום הסביר והכי מקובל שיש. אפשר לנסות במקביל גם טיפול קוגנטיבי-התנהגותי שיוכל לעזור לך לשלוט במחשבות ואולי (רק אולי) להוריד במינון התרופות ובמקרים מסויימים גם להסתדר ללא תרופות. אל תחששי. נשמע שאת בידיים טובות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה