הפרעת אישיות נמנעת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/09/2007 | 03:04 | מאת: שגיא

אני בן 21 ואני סובל מהפרעת אישיות נמנעת, גיליתי את זה רק לפני חודשיים מקריאה באינטרנט, לפני זה חשבו שיש לי מחלת נפש וגרמו לי לקחת תרופות במשך חצי שנה ואני הייתי תמים והסכמתי עד שהחלטתי להפסיק עם החרא הזה. ההפרעה גרמה לי לזה שמאז שסיימתי את התיכון (בגרות מלאה) אני לא לומד , לא עובד ואין לי חברה, גם בתיכון לא היה לי כמעט חברה וכמעט לא הייתי יוצא מהבית אחרי שהייתי מגיע הביתה מבית הספר בגלל שאני ביישן מאוד, אני רואה את עצמי כחסר אופי וחסר יכולות חברתיות וחסר יכולות התדברות במיוחד. לפני התיכון כלומר בחטיבה הייתי במצב טוב יחסית מבחינת חברה למרות שכבר אז החלו תסמינים: עם בנות לא היה לי אומץ לדבר ותמיד הייתי נלחץ כשבת פנתה עליי. האם בגילי כבר המקרה שלי אבוד? מה אתה ממליץ לי לעשות? אני חושב שאח שלי בן ה 11 מפתח קצת את ההפרעה כמו שלי, מה לעשות עם זה?

13/09/2007 | 14:53 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שגיא שלום, ישנן הרבה סיבות לקשיים בתפקוד חברתי. מישהו כנראה סבר שהסיבה לקשיים שלך אינה הפרעת אישיות אלא הפרעה אחרת וגם נתן לך טיפול תרופתי. כיצד איבחנו אותך? איזה טיפול קיבלת? מדוע אתה חושב שהאבחנה שקיבלת מוטעית? חזור אלי וננסה לראות ביחד איך מתקדמים.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה