שאלה על SORBON 15MG

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/09/2007 | 21:01 | מאת: ערן

שלום ד"ר עופר שמגר,שמי ערן ואני בן 25 וסובל מחרדות ותחושה של התקפי חרדה קלים (לא מתעלף ולא מרגיש שעומד למות אלא דפיקות לב,חום בגוף,תחושת פחד)עוד מגיל נערות,בעיקר סוג של חרדה חברתית(לא קשה אבל מפריעה לאיכות החיים) ומעייפת את הנפש... כיון שאני רוצה טיפול קצר ומצבי סביר אך איכות חיי פחותה,האם יהיה נכון להתחיל שימוש בתרופה בשם SORBON? האם אפשר לקחת אותה במינון נמוך של 15 מ"ג ליום למשך חודש לבדוק את השפעתה או שהמינון הטיפולי האפקטיבי הוא 30 מ"ג,כלומר 2 כדורים כדי לקבל אפקטיביות? אפשר לקחת לתקופה של 4-5 חודשים בתקווה שהתרופה תרפא אותי מהחרדה?

10/09/2007 | 23:28 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום ערן, סורבון היא תרופה להורדת מתח וחרדה, שאינה מרפאת אך יכולה להפחית את התסמינים. בד"כ מינון נמוך מ- 30 מ"ג ליום אינו נחשב אפקטיבי. גם במינון זה אין בטחון שמצבך ישתפר. לאור התסמינים הקלים יחסית, הכי טוב לחפש מטפל מומחה בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי, שיוכל להדריך אותך איך להתמודד עם הבעיה, בלי להכנס להסטוריה של ילדותך ובלי להתעסק בקונפליקטים עם ההורים- אלא תכל'ס- טיפול בחרדה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה