צריכת נוגדי דיכאון וחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/09/2007 | 13:08 | מאת: אסף

ד"ר שמגר, האם הצריכה ההולכת וגוברת של נוגדי דיכאון וחרדה בשנים האחרונות נובעת ממודעות הולכת וגדלה בחברה להפרעות אלו,או שזה בגלל שהעולם נהיה מקום מסריח בלי יסודות יציבים להישען עליהם(מערכות יחסים,מקומות עבודה וכו')?איזה משני הגורמים יותר דומיננטי להערכתך?

10/09/2007 | 21:21 | מאת: ד"ר עופר שמגר

לאסף שלום, לדעתי הסיבה הראשונה היא הדומיננטית. אנשים היום רוצים לטפל בכל דבר שמפריע להם, גם עם בעבר זה לא נחשבה בעיה שדורשת טיפול. לכן היום עושים ניתוחים פלסטיים, טיפולי הפריה, טיפולי anti-aging, לוקחים ויטמינים ותוספי מזון "בשביל לשמור על הבריאות" ועוד ועוד... אנשים לא מוכנים להריש רע, כשיש פתרון מעבר לדלת. למה לסבול? אין הוכחה שיש כיום יותר הפרעות חרדה או דיכאון מאשר בעבר. רוב המחלות הפסיכיאטריות כמעט לא משנות את שכיחותן משך השנים. אולי רק אנורקסיה זו מחלה של העת המודרנית, בדיוק כשם שתופעות היסטריות הן בעיקר נחלת העבר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה