תגובות של תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/09/2007 | 17:11 | מאת: da

יש לי בן 23 ,משקל 57 ק,ג, גובה 185 ,עם פיגור שיכילי קל עד בינוני. מטופל ב- RISPOND מ"ג 1 - 2 כדורים ביום +טרגטול 600 מ"ג ליום +סרוקסט 20 מ"ג כדור ביום. יום אחד החליטו להסיף לכל התרופות הנ"ל קלונקס 0.5 מ"ג ואז הבן איבד לאחר זמן מה את ההכרה. לאחר המקרה יותר לא מקבל קלונקס. לציין שלפני הריספדנון קיבל ריספרדל 1 מ"ג 2 כדורים ביום ומצבו היה די די טוב, היה מאוד רגוע אכל יותר טוב היה לו שמחת חיים ועכשיו אני מרגיש שאני מאבד אותו ויורד במשקל אפשר להגיד שעומד להפך לאנרוסקי. מקבל תרופות, כמעט שאינו אוכל כלום במשך היום. שאלותיי אלייך: 1. האם היו צריכים להחליף את הריספדל שקיבל במשך 6 שנים בריספדנון? 2. האם היה מתאים להוסיף לכל התרופות שציינתי קלונקס למרות שמצב הילד היה לא טוב, עובדה שאיבד את ההכרה, לציין אף פעם משום כדור ובכלל לא איבד בחיים את ההכרה. רציתי לדעת גם איך אפשר להפסיק בכלל את כל הכדורים האלו וכן ואם כדורים צמחיים יכולים להחליף את הכימי. בתודה

09/09/2007 | 22:32 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, נשמע שאתה מתמודד עם טיפול מורכב מאד בבנך, ואני מלא הערכה על הדאגה והמסירות. עקרונית ריספרדל וריספונד אמורים להכיל אותו חומר בדיוק, רק מתוצרת חברה אחרת. בפועל אנו יודעים שלעיתים אנשים מגיבים יותר טוב לכדור מתוצרת מסויימת ולא מתוצרת אחרת, למרות שכאילו הם אותו דבר. אם אכן יש קשר ישר בין שינוי הטיפול להתדרדרות במצב, קופ"ח (לאחר פניה מהפסיכיאטר) בד"כ מוכנה לאשר אישור חריג לתרופה השניה. זה יכול להשתלם להם, למרות המחיר המעט יותר יקר, כי זה מונע ביקורים חוזרים במרפאה ואף אישפוזים. לגבי הקלונקס- אינני מבין את הקשר בין הקלונקס לאובדן ההכרה, כי אין בזה הגיון רפואי. יחד עם זאת, אני מבין שהרופאים שטיפו בבנך לא רצו לקחת שום סיכון ולכן הפסיקו את הטיפול. אי אפשר להסיק מכך שמתן הקלונקס היה טעות. בענין התרופות הצימחיות- למיטב ידיעתי לרובן אין שום יעילות של ממש, בודאי לא בהשוואה לתרופות שבנך נוטל כעת. שתהיה לכם רק בריאות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה