אלוטראלט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/09/2007 | 11:47 | מאת: ילי

מה הקשר בין תרופה זו לכאבים פיזיים , ומה מנגנון פעולתה ? היש סכנת התמכרות ותופעות לוואי?

09/09/2007 | 22:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ילי שלום, אלטרולט נחשבת כתרופה יעילה מאד למגוון גדול של סוגי כאב, בעיקר כאבי ראש, אבל גם סוגי כאב אחרים. מנגנון הפעולה הוא חסימת ספיגה חוזרת של סרוטונין ועקב כך העלאת רמות הסרוטונין במוח. לא ברור בדיוק איך זה משפיע על כאב, אבל יעילות התרופה הוכחה בהרבה מחקרים, ויש איתה נסיון קליני עשיר מאד. אין סכנת התמכרות לתרופה. בד"כ במינונים הרגילים (20-80 מ"ג ליום) כמעט ואין תופעות לואי. במינונים גבוהים יותר רואים יובש בפה, סומק, לעיתים סחרחורות. במינונים גבוהים מאד (מעל 300 מ"ג ליום) יש לעיתים גם אצירת שתן, עצירות, ובמיקרים נדירים גם הפרעות קצב לבביות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה