פחד/חרדה נקודתית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/09/2007 | 08:35 | מאת: אייל

שלום.אני בן 26 בריא ביותר פיזית ונפשית.בילדותי עברתי אירוע אלים ומאז נוצר בי שיתוק/קיפאון אם אני נמצא בסיטואציה של צעקות או אלימות מילולית ופיזית ובעיקר תחושה של פחד אימים משתק.כיון שאין ברקע דיכאון ואו חרדות נוספות האם לדעתך בכל זאת יש מקום לקחת זמנית SSRI האם זה יפתור את הבעיה?האם אתה מכיר פתרונות אחרים יעילים(פרט לטיפול שיחתי שלא היה יעיל עבורי).

09/09/2007 | 22:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אייל שלום, כל טיפול תרופתי זמני לא יוכל לפתור את הבעיה. אינני בטוח שגם טיפול תרופתי ארוך טווח יפתור אותה. אבל צריך להבין קצת יותר את מהות הבעיה בכדי להחליט. אתה מציין שעברת טיפול שיחתי. האם אתה יודע מאיזה סוג היה הטיפול? אם לא- פרט קצת כיצד הוא התנהל (האם המטפל בעיקר הקשיב לך? עד כמה הוא נתן לך הוראות והנחיות? כמה הוא עסק בעבר וכמה בהווה?) ואוכל להעריך האם הטיפול שקיבלת מתאים למצבך, ואיזה אפשרויות נוספות קיימות עבורך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה