חרדה חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/09/2007 | 00:39 | מאת: רחל

אני די סגורה על זה שיש לי חרדה חברתית ו/או פחד מקהל. במקום שכל החברים לעבודה עומדים צוחקים מפטפטים אני בפנים "כעוסות" לא מצליחה להשתלב. בהרמות כוסית בעבודה בחגים, או סתם בפארק עם הילדים אני בדרך כלל עומדת לבד או ליד מישהו אך לא מצליחה ליצור אינטראקציה עם החברים. שיחות החולין והרכילות משעממת אותי. כשזה שיחה של אחד על אחד, זה בדרך כלל יותר טוב אך גם אז אני בפנים רציניות מאוד. יום אחד כשנתקעתי עם האוטו ומישהו עזר לי, ביתי אמרה לי, למה את כועסת עליו? - רק כך הבנתי שבעצם פניי נראים ככעוסים כנראה מרוב לחץ. מה הסימפטומים לחרדה חברתית ואיך מטפלים בזה ע"י כדורים או שיחות?

07/09/2007 | 08:19 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רחל שלום, אני דוקא לא משוכנע שיש לך חרדה חברתית. חרדה חברתית מתאפיינת בתחושלת חרדה (לחץ, דפיקות לב, מחנק וכו') בזמן שצריך להופיע לפני קהל, למשל לתת הרצאה, לשאת נאום וכו'. לפעמים זה יכול להתבתא באותן תחושות המתעוררות בזמן שמישהו רואה אותך אוכלת או מבצעת פעילות כלשהי בחברה. הבסיס לחרדה הזו הינו החרדה שמישהו יצחק עלי. את מתארת קושי חברתי קצת שונה. את מתארת קושי באינטראקציה עם אנשים, קושי לבצע שיחות חברתיות קטנות, קושי להעזר באנשים. נדמה לי שהקושי שלך נובע מאיזושהי רגישות ופגיעות לביקורת, אכזבה שיש לך מאנשים וקושי לתת אמון. אם אכן אני בכיוון- הפתרון לקשיים אלו הוא טיפול פסיכותרפויטי רגיל (דינמי). כדורים לא יעזרו כמעט בכלל במצב זה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה