תרופות נוגדות חרדה-ניסוח מחודש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/09/2007 | 01:45 | מאת: שמואל

הי ד"ר, אני אנסח מחדש את שאלתי: על אילו מנגנונים בגוף חייבים לפעול(ולא באמצעות איזו תרופה משיגים את האפקט) על מנת להוריד את החרדה?האם גם כאן יש לכוון לסרוטונין,או אולי לגורם אחר? מה בעצם הגורם הפיזיולוגי שגורם למצב של חרדה?

06/09/2007 | 07:23 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שמואל שלום, ככלל התהליכים הפיזיולוגים המדוייקים הגורמים לתופעות נפשיות שונות אינם ידועים עד הסוף. אנחנו יודעים שכנראה קשורים לזה תהליכים באיזור גרעיני הבסיס במוח, אבל יש גם השפעה ומעורבות של חלקים אחריםבמוח. מבחינת נוירוטרנסמיטורים המעורבים במנגנון החרדה אנחנו יודעים כי ישנה מעורבות של סרוטונין, GABA (עליו פועלים הבנזודיאזפינים), אבל כנראה יש גם מעורבות של חומרים נוספים שאין לנו טיפולים ביולוגים יעילים המשפיעים עליהם.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה