דכאון מחזור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/09/2007 | 22:04 | מאת: קרן

בחודשים האחרונים אני סובלת מPMS קשה מאוד משהו כמו לפחות שבוע בחודש. אין לי צורך במתוק ואין לי כאבים אבל אני כל הזמן כועסת ובוכה היתה פעם שכמעט בלעתי את כל הכדורים האנטי דיכאוניים שלי. (לקחתי סרוקסט והפסכיאטרית החליפה לי לסיפורקס) כשאמרתי לפסכיאטרית על זה היא הוסיפה לי מירו שעשה לי רע מאוד! מכיוון שהתרופות לא ממש עזרו לי ורק גרמו לי להתנפח הפסקתי אותם בהדרגה. ובלי שום קשר ממשיך לי תופעת הדכאון העמוק. לא בא לי לעשות כלום אני כל הזמן בוכה רבתי כבר מס' פעמים עם הבוס והלכתי הביתה רבתי עם החברים והמשפחה. אני כל הזמן חושבת לעשות לעצמי משהו. הרופא נשים המליץ לי על אדקס פורטהבתקופה זאת. אשמח לדעת אם יש לך פתרון אחר כי שום תרופה אנטי דיכאונית לא עוזרת לי חוץ מלהשמין. האם יש כדור לPMS? אני רק בת 28 לא יכולה להיות ככה כל הזמן. תודה

02/09/2007 | 23:04 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אין כדור ספציפי ל- PMS. אפשר לנסות תרופות נוגדות דיכאון שונות. יש לזכור שבבמוצע יעילות כל אחת מהתרופות היא 60-70%, לכן העובדה שאת לא מגיבה לא מעידה על "בעייתיות" שלך. הפתרון היחידי הוא לנסות עד שתמצאי מה שמתאים לך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה