להמשיך תרופות???
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה
הנני סובל מהפרעות חרדה מלוות בסימטומים גופניים כגון: לחץ בחזה , חנק, כאבי בטן, בחילות... לאחר מס' שנים של אי הסתגלות למגוון התרופות הפסיכיאטריות הקיימות בשוק הומלץ ע"י הפסיכיאטר לעשות STOP .(תרופות הרגעה השפיעו) בהדרגה הורדתי 10 מ"ג ציפראלקס וכן הפסקתי בהדרגה לאחר כ 8 חודשים מקלונקס 0.5 מ"ג ליום באמצעות אסיוול. הכיצד יתכן שלאחר שלושה שבועות עדיין כל הגוף כואב, ישנם בחילות מידי פעם וחוסר איזון טוטאלי לרבות חנק בא וחולף? האם כדאי בכל זאת עדיין להמתין עוד תקופת מה כדי לתת לגוף להתאזן והאם יש סיכוי שאוכל להתמודד ללא כל תרופה מכל סוג שהוא? במידה והסבל העובר עלי יישנה איזו תרופה פסיכיאטרית ניתן ליטול בליילה בלבד כאשר יש לה השפעה מרגיעה ולא מעוררת?
שלושה שבועות היא תקופה גבולית. כדאי לחכות עוד שבוע. ישנם מצבים בהם תרופות לא עוזרות, ולכן אין טעם לקחת אותן, אלא ללמוד כיצד לחיות עם הבעיה. יתכן וזהו מצבך. אפשר לתת תרופות שונות ללילה, אבל זה רק ביעוץ אישי עם הפסיכיאטר, לאור הרגישות הרבה שלך לתרופות. כדאי לחשוב היטב האם זה יהיה צעד נבון לחזור לתרופות כעת.
ראשית, תודה להתייחסותך, במידה וכל הבדיקות הרפואיות תקינות, איך זה יתכן כי אינני יכול לנהל אורך חיים תקין? כלומר, רוב שעות היממה סובל מבחילות, חוסר איזון + כאבי ראש, כאבים ברגליים, כפות ידיים נרדמות.... האם כל אילו הינם תופעות גמילה? פסיכיאטר מפורום אחר רשם לי ש 3 שבועות זהו בדיוק זמן גבולי לפני השיא של סוף הגמילה ועדין ישנם תופעות שבאות וחולפות. עוד המליץ לי על טרבמין לתקופה זו וקראתי כי זהו למעשה ויטמין קומפלקס ויטמין B . פסיכיאטר נוסף המליץ על טרזודיל 100 מ"ג בליילה שהנו נוגד דיכאון + מרגיע. פסיכיאטר נוסף המליץ לא לגעת בבנזודיזאפינים ולהשתמש בטרגטול או דפלפט (של מחלת הנפילה) מה דעתך? האם כדאי לתת צ'אנס בלי תרופות לעוד תקופת מה? ואם כן מהי התקופה הסופית של גמילה? מה דעתך על התרופות הנ"ל למצבי? אודה מאד לתשובתך