הפרעת חרדה ודיכאון משלובת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

07/01/2008 | 19:55 | מאת: כפיר

בעוד שבוע אני חוזר לביקורת אצל הפסיכיאטרית לאחר ניסיון של חודש עם ויאפקס 300 מ"ג +מיקו 30 מ"ג. ללא הועיל בסינדרום F42 [חרדה ודיכאון משולבים- בגלים]. עדיין שימוש כמעט יומיומי בקלונקס 0.25 מ"ג ליום לעתים גם 0.5 ליממה. בעיקר במצבי חרדה יש מרכיב של פאפיפלציות, תחושת אנדרלין בחזה ברום הבטן וקצמצת בלוע[מעין רעד פנימי] למשך זמן שבין שעה ללשולש שעות ולעתים אף יותר לעתים מלווה במרכיב חשיבתי של מחשבות דיכואניות . יש לציין ניסיון בעבר עם פאקסט ב20 מ"ג הוא הועלה ל30 מ"ג למשך חודש אך עקב תופעות לוואי קלות של הפרעות שינה ועצירויות הוא הורד ל20 והוסף מירו. נמצא בפסיכותרפיה פסיכוסקסואלית [הכוללת בתוכה התנסויות ותרגולים] וCBT.. ברקע דימוי עצמי ערך עצמי נמוכים נטייה הומוסקסואלית שקשה לקבלה ולממשה, וכן לאחרונה גם מחשבות אובדניות ללא רצון ממשי לביצוען[=משאלת מוות]. הרופאה מצידה ציינה בבדיקה האחרונה שהיא מאוד ספקטית לגבי טיפול תרופת מאחר והרקע הוא יותר רגשי-פסיכולוגי מאשר ביולוגי , מה שלדעתה מסביר את התגובה הנמוכה לטיפול תרופתי... מה דעתך?

07/01/2008 | 22:30 | מאת: ד"ר עופר שמגר

כפיר שלום, קצת קשה לתת אבחנה בבעיה מורכבת מתוך המידע המצומצם שניתן לרשום במסגרת הפורום, אבל בכל זאת- קצת מחשבות בנושא: הפרעת חרדה ודיכאון מעורבת היא בד"כ קשה יחסית לטיפול, ובאמת לא פעם עומד ברקע קונפליקט פסיכולוגי. נשמע שמבחינה תרופתית מה שעוזר לך זה בעיקר הקלונקס. שווה לשקול הוספת דרלין לטיפול. אפשר לנסות טיפול בציפרמיל, אם כי גם אני חושב שעיקר הטיפול צריך להתמקד בטיפול הפסיכולוגי. כל זמן שיש לך כאלו קונפליקטים ברקע (דיברת רק על ההומוסקסואליות- לא ברור האם ישנם עוד נושאים לא פתורים) קשה להניח שהתרופות לבדן יעשו את כל העבודה. הלואי והיו לנו פתרונות קסם כאלו שפותרים קונפליקטים- בנתיים זה עניין של הרבה עבודה עצמית, כמובן בהכוונה וליווי מקצועי. המון הצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה