סובלת ממחשבות אובדניות אך לא דכאונית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/01/2008 | 21:34 | מאת: לי

היי... אני בחורה כבת 23 שסובלת כבר 7 שנים ממחשבות אובדניות. אני לא בחורה דיכאונית כלל וכלל ומעולם לא אובחנתי ככזו, אך חיי לא היו קלים... עברתי לא מעט טראומות כגון אלימות בבית, התעללויות מיניות ואף מוות של אישה שהייתי קשורה אליה בנימי נפשי. יש שיביט בי מהצד יראה בחורה מאושרת ומצחיקה, אך לא יעלה בדעתו שאותה בחורה מייחלת למותה יום-יום, שעה-שעה. יש לי תקופות שבהן אני סובלת יותר ממחשבות אובדניות ויש פחות. לא יודעת להצביע ולומר מה הטריגר שמוביל אליהן... הייתי בעבר באשפוזים פסיכיאטרים כאלה ואחרים (עקב פגיעה עצמית חמורה וניסיונות אובדניים) וכיום למרות התפקוד ה"נורמלי" שלי אני פוגעת בעצמי בצורה קשה... ניסיתי בעבר תרופות כאלו ואחרות אך ללא הועיל. כן, גם בטיפולים פסיכולוגים הייתי ולמרות שכיום יש לי את הפסיכולוגית הכי טובה שיש עבורי - המחשבות הקשות חוזרות ומכות בי... אני באמת לא יודעת מה לעשות עם עצמי... האם יש פיתרון ל"אנשים כמוני"? שמצד אחד מתפקדים כרגיל ומצד שני מואסים בחייהם? שבוע טוב שיהיה... לי

06/01/2008 | 22:25 | מאת: ד"ר עופר שמגר

לי שלום, אכן נשמע לא פשוט. הטיפול במצב כזה צריך להיות משולב, כמו שאת מקבלת, בדגש על טיפול פסיכולוגי. יתכן ויש מקום לשקול גם טיפול קבוצתי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה