יעוץ

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/12/2007 | 00:14 | מאת: שי

ד'ר שלום, שמי שי אני סטודנט למשחק, רציתי לקבל מידע עבור רופא שיניים חרדתי זוהי הדמות שאני מגלם. תן לי בבקשה סימנים של ההפרעה הזו "חרדתי".איך בן אדם מתנהג שש אותה ואיך רופא שיני םלמשל במהלך עבודותו יכול להתנהג איך הוא מדבר איך הוא מגיב לדברים למשל כמו עם יש חור למישהי בשן אני ממש צריך את עזרתך בדחיפות תודה רבה,שי

29/12/2007 | 10:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שי שלום, אני אתאר לך מספר תופעות שנראות לפעמים אצל אנשים חרדתיים. כיוון שיש הרבה אנשים אחרים שקוראים את הפורום, חשוב להדגיש כי לא תמיד התופעות הללו קיימות בחרדתיים, וישנם אנשים חרדתיים שכלל אין להם התנהגות חריגה, וכל החרדה היא פנימית וללא שום ביטוי חיצוני (למעשה- לרוב האנשים עם בעיות חרדה אין ביטויים חיצוניים/ התנהגותיים בכלל....). ובכל זאת- לגבי ביטויי חרדה: מתח גופני הכולל תנועות מהירות ועצבניות, לפעמים רעד, מצמוץ עיניים מרובה. דיבור בקצב מהיר "יורים מילים", לפעמים בטון ממלמל. הזעה מרובה (ניגוב המצח, ניגוב כפות ידיים בבגדים). קושי ליצור קשר עין. נשימות מהירות. בהצלחה בתפקיד!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה