תחושה רעה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/12/2007 | 13:22 | מאת: ערן

שלום,אני בן 25 וסובל מתסמינים של חרדה חברתית. עם זה אני מסתדר איכשהו, אבל כל הזמן כ-90% מהיום מלווה אותי תחושה רעה של בחילה,חוסר ארגיה,תחושה של חוסר אויר ותשישות. למרות זאת אני מתפקד 100% ועובד אבל איכות החיים גרועה ללא כל סיבה. אין הפרעה במצב רוח והוא סה"כ בסדר. בדיקות המעבדה דרך רופא משפחה כולל B12, בלוטת תריס, ברזל,סוכר ומינרלים תקינות לחלוטין (כולסטרול מעט גבוה).כנ"ל לחץ דם ודופק תקין.לא נוטל תרופות מירשם. ניסיתי לקחת את התרופה רמוטיב בעצת רופא המשפחה ולא עזר בכלל. התרופה נלקחה במינון מלא למשך תקופה של כחודשיים וחצי. אני ממש מוטרד כי אני לא יודע האם מדובר בדיכאון סמוי או רק בהתקפי חרדה ? ואם זהו דיכאון סמוי מדוע הרמוטיב לא עזר? אולי הכל רק מחרדות? ובעצם ממה נובעת התחושה התמידית שאני חש שגורמת לי לפגיעה באורח החיים? אשמח לקבל חוות דעת על גבי הפורום.

25/12/2007 | 22:36 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ערן שלום, רמוטיב הינה תרופה שיכולה לעזור במצבים של דיכאון קל עד בינוני, וגם במקרים אלו היא עוזרת רק ב- 60% לערך. לאור העובדה שאינך חש במצב רוח ירוד, יתכן ומדובר ב- chronic fatigue syndrome- תסמונת העייפות הכרונית. ישנם מומחים לתופעה, בד"כ רופאים פנימאיים מסויימים. שווה להתייעץ איתם. בענין החרדה החברתית- גם כאן שווה לטפל כמו שצריך. ישנה אופציה לטיפול תרופתי, אבל הכי יעיל זה טיפול קוגנטיבי-התנהגותי. ישנם הרבה מקומות בהם קיימות קבוצות טיפוליות לבעלי חרדה חברתית. הקבוצה היא כלי מאד-מאד יעיל. חיים רק פעם אחת, ואם יש משהו שיכול לגרום לך לחיות טוב יותר- אל תוותר על זה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה