הצילו זיפרקסה !

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/12/2007 | 22:11 | מאת: אבי

הינני לוקח זיפרקסה מזה כשבועיים במינון של 2.5 מיליגרם וזאת כטיפול עקב התקפי חרדה ופאניקה שהיו לי . כבר בשבוע הראשון עשתה לי הזיפרקסה חוסר שקט קיצוני שבא ליידי ביטוי בתזוזת רגליים,ואי יכולת לשבת במקום אחד. בשבוע השני של הטיפול זיפרקסה עשתה לי חוסר שינה מוחלט, ואני ער במיטה כל הלילה, כבר שבוע שאני לא ישן דקה עם הזיפרקסה. עקב כך שהתור שלי לפסיכיאטר הוא לעוד כ-3 שבועות החלטתי על דעת עצמי להפסיק את הטיפול , וזאת למרות שבמובנים מסויימים הזיפרקסה עזרה לי מאוד, היא הפסיקה לי את החרדות והפאניקה לחלוטין, ונתנה לי מחשבה צלולה חבל"ז . מיצד אחד הועילה מצד שני הזיקה . ברצוני לציין שאני רגיש לכל תרופות ה- SSRI והם ממריצים אותי , ולא נותנים לי שינה . כמו כן אני לוקח רמרון 45 מיליגרם , ודפלפט 1500 מיליגרם לטיפול במיגרנה כרונית ! כדורים כמו קלונקס קסאנקס וואבן וכאלה כבר לא עוזרים לי ביכלל . כדורים כמו איטומין ונוזינן עושים אותי זומבי , אני בנאדם שצריך לתפקד ביום יום מישפחה וכו' . מה עוד לא עשיתי - אילו ניסויים לא עברתי . בעבר הגוף שלי היה מאוזן על ידי ליתיום וקלונקס ,(למשך 10 שנים עד שהיתגרשתי ) בפעם האחרונה שניסיתי את הליתיום זה עשה לי רעד ולכן הפסקתי . זקוק לעצה קצת תמיכה .(אולי לשם של כדור שעוד לא ניסיתי - אם יש כזה ) תודה מראש לד'ר .

22/12/2007 | 20:26 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אבי שלום, אם הגעת לטיפול בזיפרקסה, ישנן עוד כמה תרופות מאותה קבוצה ששווה לנסות, כמו למשל סוליאן. אני משוכנע שהפסיכיאטר שלך יוכל לכוון אותך לאפשרויות מתאימות נוספות. אפשר לשקול גם טיפול בנרדיל להורדת החרדה, למרות שיש לתרופה זו לא מעט תופעות לואי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה