דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

11/12/2007 | 16:43 | מאת: חסוי

שלום , אני בן 16 ושמונה חודשים . אני ילד פרפקציוניסט. לפני כשנה וחצי קיבלתי ציון 80 בפיזיקה באחד המבחנים ואני חושב שמאז נכנסתי לדיכאון. התחיל לכאוב לי הראש באזור האחורי , והתחיל לי חוסר ריכוז והתקשתי לישון . כך הייתי לאורך תקופה ארוכה של שנה. כיום עדיין קיימת אצלי התחושה הזו ויש לי קושי בריכוז , קושי בקריאה ,חרדה מבחינות , אך אני ישן היטב. מאוד חשובים לי השגיי הלימודיים שתמיד היו גבוהים , אך המצב שבו אני נמצא מקשה עליי ללמוד . אני לוקח כמוסות אומגה 3 בכל יום במינון של 1 גרם-2 כמוסות ליום- ( בסה"כ) ( בכל כמוסה מינון מוגבר של EPA) , ובזכות זה כשיש לי כאב ראש הוא עובר. אני לא רוצה ללכת לטיפול אצל פסיכיאטר , מפני שאני חושש שהוא יתן לי טיפול תרופתי ועתידי יפגע בשל כך , ציוני גבוהים מאוד וחבל שעתידי יפגע ( הצבא לא יקבל אותי , ובכלל בכל מקום לא יקבלו אותי לעבודה). אין לי נטיות אובדניות כלל או דברים מהסוג הזה . האם הטיפול באומגה 3 יכול לפתור לי את הבעיה ? אם כן , לאורך כמה זמן עליי להמשיך את נטילת הכדורים של האומגה 3? מה אתם מציעים לי לעשות ? תודה רבה מראש

11/12/2007 | 22:49 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, כל הכבוד על היוזמה לפנות לכאן. אינני מומחה בטיפול בבני נוער (קיימת התמחות נפרדת של "פסיכיאטר ילדים ונוער"), אבל- ממה שאני יודע, לא ממהרים לתת תרופות לבני נוער. זה קורה רק במצבים קיצוניים ממש, ואתה לא נשמע במצב קיצוני. מעבר לכך, גם אם היית מבוגר, אני לא חושב שתרופות היו הפתרון שלך. וגם לא אומגה 3. אתה זקוק לכלים להתמודד עם הפרפקציוניזם הזה. הכלי הכי יעיל הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי. זה טיפול מעולה לדיכאון וגם נותן כלים להתמודד עם מצבים דומים בעתיד. בטיפול הזה לא נכנסים לעבר, ולא לסיפורי "אבא אמא", אלא תכל'ס- טכניקות התמודדות, עם שיעורי בית ותרגילים לשליטה עצמית. בהצלחה בטיפול, בצבא ובחיים!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה