השפעות ארוכות טווח של זיפרקסה ופלואנקסול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/12/2007 | 01:42 | מאת: שבלול ימי

לצערי הרב קיבלתי בזמנו את שתי התרופות גם יחד (כן, ידוע לי שאין היגיון בדבר - אבל היה לי בזמנו רופא טיפש לגמרי שעשה יותר מדי טעויות קריטיות ביותר. לא ברור מה נסגר איתו.) בכל אופן, אני כבר חודש בלי הזיפרקסה וקצת יותר מחצי שנה בלי הפלואנקסול. האם הגוף חוזר לתפקד באופן נורמלי לטווח הארוך? אני מודאג מכך שלתרופות הללו יש השלכות ארוכות טווח גם לאחר שמפסיקים אותן, כלומר שהן יוצרות נזק בגוף שאינו חולף. בין היתר, מה לגבי ספירת הזרע? האם היא ניזוקה באופן שלא ניתן לחזור ממנו? אשמח לתשובות תודה

01/12/2007 | 22:26 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אין פגיעה של התרופות לטווח ארוך בספירת הזרע. בכלל, מבחינת נזקים לטווח ארוך גם אחרי הפסקת הטיפול, הרי שהם נדירים יחסית. הנזק היחידי שיכול לקרות הינה הפרעת תנועה הנקראת טרדיב-דיסקינזיה ומתאפיינת בתנועות מעגליות בשפתיים ו/או בלשון. זה די נדיר וקורה ביעקר בשימוש במינונים מאד גבוהים ובמשך זמן של שנים בתרופות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה