מודאגת נורא

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/11/2007 | 21:06 | מאת: טליה

שלום רב ד"ר, אני נוטלת 7 שנים פקסט 20 מ"ג עקב חרדות קשות. אני בת 40 ועליתי כ-35 ק"ג בשנים האלה, לחץ הדם שלי עלה ואני מטופלת בנורמיטן, כמו כן בתקופה האחרונה אי שקט, הזעה נוראית בשינה דפיקות לב מואצות, ישנוניות והרגשה רעה מאוד. כל הבדיקות מראות אישה בריאה לחלוטין. האם התרופה עושה את כל הבאלגן? ומה ניתן לעשות?

28/11/2007 | 21:17 | מאת: ד"ר עופר שמגר

טליה שלום, שאלה לא פשוטה. ידוע שפקסט מעלה תיאבון ומשקל, לפעמים במידה ניכרת. אין השפעה ישירה על לחץ הדם, אבל הרבה פעמים עליה של 35 ק"ג במשקל יכולה לגרום לעליה בלחץ הדם. לגבי שאר הסיפטומים- בהנחה שהבדיקות הגופניות תקינות, אלו יכולים להיות סממני חרדה. במקרה זה יש לשקול שינוי מינון או החלפת טיפול.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה