פבוקסיל וטופמקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/11/2007 | 20:19 | מאת: סובל מאד

אני בחור בן 26 שמוגדר כסובל מ ocd מטופל כ - 3.5 שנים בפבוקסיל. בחודש יולי פניתי לפסיכיאטר אחר והוא הפסיק לי את הפבוקסיל ונתן לי ציפרלקס ורספרדל, ברצוני לומר שהוא ממש הרס אותי והחזיר אותי למצב הגרוע ביותר בחיי. לאחר כחודש שנטלתי את הציפרלקס והרספרדל פניתי בחזרה לפסיכיאטר הקבוע שלי שהחזיר אותי לפבוקסיל, ברצוני לציין ששקעתי בדכאון קשה ונטלתי סימבלתה 60 מג' כחודש וחצי. כעת הפסיכיאטר שלי בונה לי תוכנית שנוסף ל - 300 מג' פבוקסיל שאני נוטל הוא מעלה אותי במינון של הכדור טומפקס כאשר מטרתו היא להגיע ל200 מג' טומפקס, כאשר העליה במינון היא הדרגתית של 25 מג' בשבוע. אני פשוט כבר מיואש מאד מהחרדות שיש לי שגורמות לי לכאבים בחזה למתח לחרדה חברתית וכללית שממש גורמות לי לסבל רב, ומהמחשבות הטורדניות. מזה כחודש אני סובל גם מכאבים באשכים והכאב מתגבר בשעת לחץ וחרדה. אודה מאד אם רופא הפורום יוכל להגיב

25/11/2007 | 21:26 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, נדמה לי שהדבר הכי חשוב הוא להשאר בידיים של מי שאתה סומך עליו. ניסית לעבור למישהו אחר ונכווית מאד. מבחינה זו אני חושב שיעוץ שלי לא יוכל לעזור, ואולי אף להזיק. טיפול בפאבוקסיל הוא בהחלט טיפול טוב ל-OCD. יש פחות נסיון בעולם לגבי יעילות ציפרלקס ל-OCD. לא כל כך ברורה לי הסיבה להוספת הטופאמקס. בכל מקרה, אני שוב חוזר ואומר שכדאי ללכת עם רופא אחד בכיוון אחד, ואם זה לא יעזור אז לשקול איתו את המשך הטיפול.

25/11/2007 | 22:35 | מאת: סובל מאד

אני מודה לך שהגבת לי במהירות כה רבה. הפסיכיאטר שלי טוען שהוא מוסיף את הטמפקס כיוון שיש חלק מחולי ocd שלא מגיבים רק לתרופות ממשפחת ssri וזקוקים לתוספת של תרופה אחרת כדי להשפיע. מה דעתך? למה הוא הוסיף את הטומפקס בנוסף לפבוקסיל ומה הטומפקס עם הפבוקסיל יכולים לסייע במקרה כמו שלי? אודה לך מאד על תשובתך

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה