דימנציה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/11/2007 | 15:04 | מאת: גלי

שלום רב. אימי בת 84 ובשנה האחרונה חלה אצלה בעייה בזכרון. בחודשים האחרונים חלה התדרדרות רצינית בזכרון ובאישיות (אני חושבת. קשה לפענח את זה) היא אשה מאוד אינטיליגנטית ומשכילה. אני מאוד קשורה אליה ולוקחת את זה מאוד קשה (אני בוכה לעיתים קרובות) האם אפשר להקל עליה במשהו? המון תודה

25/11/2007 | 20:24 | מאת: ד"ר עופר שמגר

גלי שלום, כדאי מאד להביא את אימך לאיבחון מקצועי, הכי טוב במרפאות זיכרון (מרפאה קוגנטיבית) הקיימת ברוב קופות החולים וכן קיימות מרפאות עצמאיות (כמו ברמב"ם). אפשרות טובה אחרת היא להבדק ע"י נוירולוג. לחלק מהבעיות הקשורות לזיכרון ישנו טיפול טוב, והוא יעיל ביחוד כשמתחילים טיפול בשלב מוקדם. אל תחכי, והגיעי איתה לאיבחון בהקדם.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה