סרוקסט ואלכוהול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/11/2007 | 02:10 | מאת: לי

שלום, אני בת 26 ונוטלת 20 מ"ג "סרוקסט" ורבע כדור "מירו" כ8 חודשים. הסרוקסט מאד עזר לי ושיפר את מצב רוחי. לפני כחודשיים התחלתי לשתות אלכוהול (כפעם-פעמיים בשבוע), ובאותו יום שהייתי שותה אלכוהול- לא הייתי נוטלת את הכדורים, כך נוצר מצב ש"שיחקתי" עם נטילת הכדורים. כתוצאה מכך חלה התדרדרות חמורה במצב רוחי, ואני מרגישה שאני שרויה בדיכאון רוב שעות היום. הייתי בביקור אצל הפסיכיאטר שהעלה לי את המינון ל25מ"ג סרוקסט וחצי כדור של מירו. ברצוני לציין כי לא ידעתי על האיסור של שתיית אלכוהול יחד עם נטילת הכדורים. שאלתי היא- האם אחזור לתפקד ותחושת הדיכאון תחלוף? האם זה באמת קשור לשתיית האלכוהול? תוך כמה זמן ארגיש שיפור? אני ממש מרגישה שאני נמצאת בדיכאון עמוק..

18/11/2007 | 21:16 | מאת: ד"ר עופר שמגר

לי שלום, אלכוהול מקטין את יעילות הכדורים ולפעמים עשוי להחמיר את הטשטוש שהם גורמים. שתית כמות קטנה של אלכוהול (מנה אחת) לא אמורה להפריע באופן משמעותי ליעילות התרופות. מאידך הפסקת הטיפול לסירוגין, כפי שעשית, בהחלט מקטינה את יעילות התרופות. יתכן ובכלל התחלת לשתות כי איכשהו הדיכאון החל לעלות ואת ניסית למצוא לכך פתרון לבד ע"י האלכוהול. בכל מקרה, האלכוהול אינו משפר מצב רוח, אלא רק יכול לדרדר אותו. כדאי לעדכן את הפסיכיאטר שאת שותה בכדי שיוכל לקחת זאת בחשבון בבואו להמליץ לך על הטיפול. בד"כ שינוי במינון משפיע תוך כ- 10-14 ימים. אז קצת סבלנות. המון הצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה