תסמונת אימון יתר וחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/11/2007 | 16:17 | מאת: ענת

לד"ר עופר שמגר שלום! האם קיים קשר בין תסמונת אימון יתר - over training syndrome להופעת חרדה ודיכאון? כלומר האם תסמונת זו יכולה לגרום לחרדות ודיכאון? לא מזמן אובחנתי ע"י רופא שמתמחה ברפואת ספורט כסובלת מאימון יתר(הייתי מכורה לחדר כושר מספר שנים וביקרתי בו באופן אינטנסיבי , הרבה ריצות, ואימוני כוח, עד שיום אחד הגוף כבר לא סחב יותר לצערי והרגשתי שכוחותיי אזלו :( כמובן שבהוראת הרופא הפסקתי להתאמן ולהקפיד על תזונה מתאימה והנה פתאום לאחר כשלושה שבועות אני חווה תחושה של חרדות ודיכאון (דופק מואץ מאוד גם בזמן מנוחה, סחרחורות, מעין ניתוק במיוחד במקומות הומים, שינה לא רציפה בלילה, קושי להירדם ויקיצה מוקדמת בבוקר, עצבות, ירידה במשקל , ניתוק קשרים וכו) הרופאת משפחה איבחנה שזה חרדות ודיכאון וכרגע אני מטופלת בציפרלקס 20 מ"ג שעוזר לי מאוד. אני רוצה לציין כי זו הפעם הראשונה שאני חווה תחושות כאלו ונמצאת במצב כזה. אשמח לדעת האם ידוע באמת הקשר בין תסמונת אימון היתר לחרדות ודיכאון. המון תודה והמשך יום נעים ענת

14/11/2007 | 22:28 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ענת שלום, אינני מכיר את התסמונת שציינת. יחד עם זאת ידוע כי מי שעוסק בפעילות גופנית קבועה ומרובה גופו מפריש חומרים מעוררים הנקראים אנדורפינים. הפסקת האימונים גורמת להפסקת הפרשת האנדורפינים ובעקבותיה תחושות כמעט כמו גמילה מסמי מרץ עם סממני דיכאון. אינני יודע האם יכול להתפתח דיכאון של ממש, אבל כאמור סימנים חלקיים בהחלט יכולים להופיע.

15/11/2007 | 07:30 | מאת: אהבה

לאחר שנים שהמוח התרגל ל"קיק" של אימונים גופניים מפרכים, הפסקת האימון עשויה להיות כמו גמילה מסם. האם הפסקת האימונים היתה דרסטית?? לדעתי זה לא נכון, כמו כל דבר יש להפסיק בהדרגה, ואז אין צורך בתרופות

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה