דרלין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/11/2007 | 00:59 | מאת: ליאת

אני סובלת מ"רעד ראשוני" בעיקר בידיים, ומחרדות קשות שגורמות להגברת הרעד. אני לוקחת כדור פריזולין לרעד, ולחרדה סורבון 60 מ"ג מזה כחודש וחצי ללא שיפור, לאחר נסיונות כושלים עם סרוקסט, ציפרלקס, פרוזק, לוסטרל ורמרון (פרוזק ולוסטרל עזרו אבל גרמו להגברת הרעד ולכן הפסקתי), הומלץ לי ע"י הפסיכיאטר לנסות דרלין במקום פריזולין בשילוב עם סורבון 60 מ"ג וקלונקס 0.5 מ"ג באירועים מיוחדים. הבעיה היא שיש לי לחץ דם מאוד נמוך ודרלין מיועד להורדת לחץ דם. אמרתי זאת לפסיכיאטר והוא אמר לי בכל זאת לקחת אבל להיות במעקב, רופא המשפחה אמר לי בשום אופן לא לקחת דרלין כי זה יכול לגרום לי להתעלפויות, מה לעשות? וגם האם לדעתך להמשיך לקחת את הסורבון למרות שאין שיפור כבר חודש וחצי? והאם שילוב של סורבון+קלונקס+דרלין לא מוגזם מדי?

10/11/2007 | 08:40 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אם לחץ הדם שלך נמוך אכן שימוש בדרלין יכול להיות בעייתי ולגרום לירידה נוספת בלחץ הדם ואף להתעלפויות. אני גם לא מבין את השילוב בין סורבון לקלונקס. בד"כ מי שכבר לוקח בנזודיאזפינים, כמו קלונקס, לא מגיב כמעט בכלל לסורבון. אכן לקחת כבר הרבה מאד תרופות לחרדה ללא השפעה. יש עוד כמה אפשרויות, כמו פאבוקסיל ואנאפרניל. אבל לרוב התרופות נוגדות החרדה יש פוטנציאל להחמיר את הרעד הראשוני. אני מקווה שאת התרופות שכן ניסית, לקחת במינונים המתאימים לחרדה (40-50 מ"ג סרוקסאט, 20 מ"ג ציפרלקס וכו'. בד"כ מדובר על לפחות שני כדורים ליום מכל כדור). בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה