שינה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/11/2007 | 09:17 | מאת: עמליה

שלום רב,אני בת 61. לאחר שנים של בעיות שינה והפסקת שימוש בכדורי שינה רגילים המליץ לי הרופא על חצי כדור ציפרלקס לפני השינה. ידוע לי שהכדור ניתן למצבי דכאון וחרדה. מה דעתך על שימוש בחצי כדור לבעיות שינה?

05/11/2007 | 21:14 | מאת: ד"ר עופר שמגר

עמליה שלום, אכן ציפרלקס אינו כדור שינה. יחד עם זאת, לפעמים קשיי השינה נובעים מאיזושהי חרדה קלה או דיכאון קל, ואז הציפרלקס יכול לעזור. ישנן תרופות נוגדות דיכאון שלהן גם אפקט מרדים קל, כמו רמרון, שאני חושב שהיו עדיפות אם עיקר הבעיה היא בשינה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה