זהו נגמרו חיי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/11/2007 | 13:50 | מאת: רועי א.ח

שלום דוקטור יש לי שאלה אני בן 27 בן אדם שיש לו חרדה קשה מאוד של לא בהתקפים אלא כמצב חרדתי קבוע ניסיתי סרוקסט ללא הצלחה ניסיתי אפקסור ללא הצלחה ניסיתי נוגדי דיכאון טריצקליים היה לי המון תופעות לוואי מה שאיכשהו עוזר לי זה מודל וובן ואני יושן הרבה ביום כל אחד מהם ניסיתי חודשיים אני לא עובד אני לא יכול לעבוד קשה לי אני מרגיש שאני מאמלל להורים שלי את החיים שגם ככה קשה להם אם אני אלך לאשפוז בבית חולים רגיל או פסיכיאטרי יגמרו לי החיים אני אוכר בביטוח לאומי לא אוכל לעבוד בעבודה נורמלית אלא רק בעבודות של נכי נפש לא אוכל להתקיים בכבוד ובסוף אגמור כהומלס ברחוב לא יהיו לי חברים לא אוכל להתחתן אני מרגיש שאני לבד בעולם ללא חברים שאין לי בכלל אני נטל משפחתי שיצאתי דפוק כזה מה שאנ ייודע לעשות רק לקחת כדורי הרגעה ולקוות לטוב

01/11/2007 | 23:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רועי היקר, דבריך נכנסים ללב, ונוגעים מאד. אני שומע כמה קשה לך. כמה אתה לבד. אז ראשית כדאי למצוא קבוצת תמיכה שם לא תחוש כל כך חריג, ותראה איך אחרים במצבך מתמודדים עם המצב. ברוב המרפאות הציבוריות קיימות קבוצות תמיכה כאלו. יש גם פורומי תמיכה ברשת האינטרנט. לגבי בית חולים- אני לא חושב שאתה זקוק לאישפוז, אבל בכל מקרה לא כל מי שמתאשפז הופך נכה של ביטוח לאומי. הנכות היא תהליך שמחייב הגשת בקשה ע"י האדם עצמו, ומי שלא מעוניין לא מגיש בקשה. גם מי שמוכר כנכה יכול לעבוד עבודות רגילות. אין עם זה שום בעיה. הביטוח הלאומי מאד שמח שנכים עובדים כי אז במקום לשלם לנכה הוא גובה ממנו דמי ביטוח דרך העבודה- הגיוני, לא? אני מכיר את המיתוס שלנכים אסור לעבוד- אבל אין לזה שום בסיס מציאותי. ולבסוף- ישנן עוד אפשרויות לטיפול, החל מטיפול תרופתי אחר (נרדיל, למשל) דרך טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי-התנהגותי. מגיע לך חיים טובים יותר, וזה אפשרי. אל תתקע בבית. אם צריך- גש למרפאה ציבורית. מה יש לך להפסיד? חיים רק פעם אחת, ואולי תגלה שמה שנראה מפחיד מרחוק הוא בעצם נעים וטוב (ככה לפחות אני מכיר את המציאות....).

03/11/2007 | 19:22 | מאת: שרון מבינה בכל

רועי היקר במקרה נכנסתי לפורום היות וחברה שלי שאלה בנוגע לד"ר שמגר וראיתי את ההודעה ולכן אני מעונינת להגיב או קיי אתה לא חולה בנפשך ולא שום דבר שקרוב היות וסגנון כתיבתך אינו דומה אפילו הבעייה שלך היא ה................בוואן הכדור הנ"ל אינו טוב כלל וכלל היות והוא שגורם לתופעות של התמכרות דיכאון וחרדה אתה חייב להיגמל ממנו עם כל הקושי אך בצורה הדרגתית שבוע 3/4 כדור עוד שבועיםם חצי עוד שבועיים רבע ולאחר מכן רבע יום רבע בלי ולאס לאחר מכן צא להליכות במשך 45 דקות רצוי בגן או בפארק כל יום ואם בא לך אז פעמיים ביום לא מוזיקה ולא כלום רק ציפורים ועצים יחד עם התהליך הזה אכול לפחות ארבע עד חמש ביצים בשבוע ואתה על דרך הצלך שמע לי ובסוף מבלי להתבלבל לך צא להכיר באינטרנט בחורה או אפילו מפגש מיני

03/11/2007 | 13:23 | מאת: פנדה

תיהיה בריא

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה