לפי דעתך המומחית האם יש לי תקווה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/11/2007 | 13:41 | מאת: אורן

שלום לך דוקטור שמגר רציתי לספר לך את הסיפור שלי למרות שאני מתנצל מראש על האורך שלו אבקש שתקרא בעיון ולפי דעתך הממחית מה אני צריך לעשות? הכל התחיל בשנת 2000 המצב בבית היה מתוח היינו על סף התמוטטות היינו חייבים כסף לשוק האפור לי ולאבי פתחו תיקים בהוצאה לפועל המצב החברתי שלי חוץ מחבר הכי טוב אחד שהיה לי שהוא עדיין עד היום לא היו לי חברים התחיל להופיע לי מצב חרדתי קבוע ולא בהתקפים המלווה בבחילות והקאות וקיבה עצבנית כאבי ראש עייפות רעד יובש בפה ומחשבות של אני צריך ביטוח לאומי אני לא יכול לתפקד ובקיצור הכל התחלתי ללכת לרופא פסיכיאטר וקיבלתי סרוקסט כדור אחד ביום והיה בסדר גמור הכל נרפא והיה בסדר גמור חוץ מעייפות לאחר שנה ניסיתי להפסיק את התרופה והרופא אמר לי פשוט תפסיק לקחת ולי שלא היה ניסיון פעלתי ע"פ הוראות הרופא וחזרו לי כאבי הראש והבחילות וחזרתי לקחת את הסרוקסט אחרי שבוע הכל הסתדר בתגייסתי לצבא והמשכתי לקחת סרוקסט אחד ביום חוץ מעייפות וחוסר ריכוזז פה ושם מבחינת מצ רוח ותופעות פיזיות הכל היה בסדר עם מעט נפילות פה ושם אבל לא משהו רציני השתחררתי מהצבא הלכתי לרופא אחר פסיכיאטר כי ההוא שהיה לי לפני הצבא לא עובד יותר עם מכבי נתן לי סרוקסט ואמר לי לקחת אותו 4 פעמים בשבוע ובימים שלא הייתי לוקח הייתי קצת חלש אבל בסדר במהלך הצבא הייתה לי חברה ונפרדנו כבר אנחנו בשנת 2004 נפרדנו והמצב הידרדר התחלתי לקחת סרוקסט כל יום ללא שיפור במצב ניסיתי להחליף את הסרוקסט לציפרלקס במשך חודש איום ונורא כל התופעות שתיארתי מקודם היו ברמה פי 10 אחר כך חזרתי לסרוקסט לקחת שני כדורים ביום ולקחתי אותם במשך 9 חודשים הגענו כבר ל-2005 בחודש הראשון היה מעולה ואח"כ שתי הכדורים של הסרוקסט השפיעו רק ב-60% ולא טוב אח"כ בעצת הרוםא המטפל ניסיתי לחזור לכדור אחד ביום השפעה הרבה יותר טובה אבל לא מספיק ועכשיו הגענו כבר לשנת 2006 והרופא אמר לי תיקח יום אחד כדור אחד ויום למחרת אחד וחצי והמצב השתפר פלאים עם פה ושם חרדות אבל יותר טוב תיפקדתי יחד עם החרדות ועכשיו בחודשיים האחרונים התייעצתי עם הרופא לגבי זה שיש לי עצירות קשה כאבי בטן ובחילות(עשיתי בדיקות נשיפה וגסטרו ובדיקות דם והכל יצא תקין) ועליה של החרדה הוא אמר לי אין משהו שצריך להוסיף או לשנות וכרגע אני סובל תראה דוקטור זוהי ההיסטוריה הרפואית שלי מה אתה אומר מה אפשר לעושת? האם החרדה תעבור אי פעם או שאני צריך לסמוך על המזל ועל תקופות? מה אני יכול לעשות כדי להקל על הבחילות וכאבי הבטן? מחכה לתשובה ותודה על הסבלנות

04/11/2007 | 19:59 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אורן שלום, מצטער מאד על העיכוב בתשובה, משום מה ההודעה "התחמקה לי" בין כל שאר ההודעות. נשמע שאתה סובל מבעיה כרונית של חרדה. מצבים כאלו בד"כ לא עוברים מעצמם. הדרך היעילה ביותר לטיפול יסודי שיוכל אולי (לא בטוח) להעלים או לפחות להקטין במידה ניכרת את הסימפטומים הוא טיפול פסיכולוגי מסוג קוגנטיבי-התנהגותי. זו השקעה כספית, אבל זה יוכל לתת לך רווחים לטווח ארוך. בענין הבחילות וכאבי הבטן- האפשרות הסבירה היחידה היא החלפת טיפול עם התחלה הדרגתית של תרופה חדשה והפסקה הדרגתית ואיטית מאד של הסרוקסאט. אינני יודע איך עשית את המעבר לציפרלקס בזמנו, אבל את הפסקת הסרוקסאט צריך למתוח על פני חודשיים לפחות, עם הפחתה מאד איטית של המינון, כל זאת בזמן שאתה כבר מתחיל טיפול חליפי. המון הצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה