מתה להחליף תרופה....

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/10/2007 | 14:43 | מאת: אורית

שלום אני נוטלת כבר שנה ציפרלקס אחריי ניסיונות כושלים של טיפול בהתקפיי חרדה עים לוסטראל ועים סרוקסט במינונים אטומיים ........... הציפרלקס אומנם לא נותן להתקפים להתקיים אך תופעת הלוואי של העייפות הקשה בלתי נסבלת ואני מאבדת רצון לזוז מהמיטה כי אני יודעת שאהיה עייפה תוך שניה .... אני לוקחת מינון של 15 מ"ג כי 20 היה כבד מידיי ורוצה להחליף מאוד את התרופה ופוחדת משלב הבניים בו הגוף לא מאוזן ללא תרופה עד לנטילת תרופה חדשה ואיזונה בגוף ... אולי תמליץ לי על תרופה שלא תגרום לעייפותץ כו כרונית ולהשמנה כזו (40 קילו) .... ומה כדיי לעשות כדיי לעזור לגוף בזמן הגמילה מהתרופה וחוסר האיזון שבו הוא יהיה שרוי עליי לציין שאני אם לתינוקות וכל שינוי משפיע על התיפקוד שלי איתם מאוד ,ולכן קשה לי יותר מאחר ואני חייבת להיות עירנית וחיונית כל הזמן סליחה על האורך ותודה רבה לך ד"ר שמגר או בעצם סוג של מלאך ................

22/10/2007 | 20:46 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אורית שלום, לרוב התרופות נוגדות הדיכאון פוטנציאל לגרום עייפות ו/או השמנה. התרופות ה"טובות" יחסית הן פרוזק ופאבוקסיל. לגבי תקופת ההחלפה- אפשר לקחת חצי מינון מהחדש וחצי מהישן למשך שבועיים-שלושה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה