תרופה טרנקסל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/10/2013 | 00:16 | מאת: חן

שלום דר זה שוב חן אני לוקח 2 כדורים טרנקסל אחד בבוקר ואחד בערב , וגם כדור סרוק סט נגד חרדות ומחשבות טורדניות ואני לא מצליח להפסיק לחשוב על המצב שלי עקב זה שיש לי כאבים בגוף , והשאלה שלי שאני פוחד מהכדור טרנקסל קודם כל שמעתי שהורידו אותו מהמדפים לפני כמה שנים , וגם בעלון היה כתוב תופעות לוואי שטרנקסל עלול לעשות אפילפסיה , האם ואבן או לוריוואן לא יעשו את העבודה , כמו טרנקסל , מה עלי לעשות בבקשה תחזיר לי תשוהבה בתודה מראש חן

27/10/2013 | 00:22 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום חן, ואבן, לוריוון וטרנקסל הם מאותה משפחת תרופות ופועלים על המוח בצורה דומה. כל התרופות האלה אינן גורמות אפילפסיה אלא מטפלות באפילפסיה. הבעיה היא שאם נוטלים מהן מינון גבוה, לאורך זמן, אז הפסקה חדה של הטיפול יכולה באמת לגרום להתקף אפילפסיה (לא מחלת אפיפלסיה לתמיד). גם זה נכון לכל 3 התרופות שציינת. לכן לדעתי, כדאי שתבחר מבין 3 התרופות את זו שאתה מרגיש איתה הכי טוב.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה