סיכזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/10/2013 | 13:28 | מאת: דני

איך כול האנשים שחולים בסיכזופרניה יודעם שהם חולים יש לי חבר שהוא יודע שיש לו סיכזופרניה אז למה הוא לא מנסה לצאת מיזה עם הוא מודע לבעיה שלו?

22/10/2013 | 12:55 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום דני, אני מצטער על האיחור בתגובה שלי. לא כל האנשים שחולים בסכיזופרניה מבינים שהם חולים. יכולתו של אדם להבין שיש לו מחלה ולדעת מה בדיוק במחשבותיו, רגשותיו והתנהגותו הוא המחלה, נקראת תובנה. זה חלק ממהותה של המחלה הזו שאדם מתקשה להבחין בין המציאות החיצונית לבין מה שמתרחש בעולמו הפנימי ולכן התובנה פגועה. יכולה להיות מודעות לכך שיש אבחנה ולכך שרופא אמר אותה, זו עדיין אינה תובנה מלאה מהסוג שתיארתי קודם.

22/10/2013 | 16:13 | מאת: דני

קודם כול תודה על הציובה חבר שלי חלה בסיכזופרניה היה מאושפז לוקח תרופות שאני יושב איתו הוא מספר לי איזה חיים היה לו לפני שהוא ניסרט הוא אומר לי איך איך נדפקתי כה איך ניסרטתי איזה חיים היה לי פעם הוא אומר לי החיים שלך דבש יש'ך חברה ישי'ך אוטו אתה מסודר וכולי והוא הפסיק להיסתובב עם החברים שגדלו איתו והוא מצא לו חבר שגם הוא חולה סיכזופרניה הוא מסתובב רק איתו מה הסיבה שחולה סיכזופרני מתחבר לחבר לחולה סיכזופרני?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה