ציפרלקס תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/10/2013 | 05:24 | מאת: טל

שלום ד"ר ברקאי, אני כבר שבועיים בניסיון להתחיל ציפרלקס (ברקע מיגרנות קשות, דיכאון קל, הפרעת חרדה ומחשבות אובססיביות). בשבוע הראשון לקחתי רבע כדור ועכשיו אני עם חצי כדור-העניין הוא שאני לוקחת את הכדור בסביבות 9:00 בבוקר וחצי שעה אחרי מתחיל חוסר תאבון גדול!!עייפות, מחשבות מיאשות והכי נורא דכדוך(בלשון המעטה!!) נוראי. כעבור10-12 שעות העניין עובר כלא היה חוזר לי התאבון ומצב הרוח משתפר פלאים קפיצה מטורפת מדכאון לשמחה וחיות. יש לציין שקבלתי את ההמלצה לתרופה מנירולוג ורופאת המשפחה. מה העניין שאני חווה? האם זה מוכר? הגיוני? מתי אמור לעבור אם בכלל?? בברכת שבת מצויינת ותודה בעצם אלפי תודות על הפורום המבורך שאתה מנהל!!!

18/10/2013 | 17:46 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום טל, לשאלתך: מה העניין שאני חווה? האם זה מוכר? הגיוני? מתי אמור לעבור אם בכלל?? כן זה מוכר והגיוני. מה שאת מתארת בהחלט יכול להיות תופעות לוואי של ציפרלקס. רוב האנשים שלוקחים ציפרלקס חווים אותו כלא מרדים ואפילו מעורר ולכן כשמתחילים את התרופה הזו לראשונה ההמלצה היא ליטול אותה בבוקר. עם זאת חלק קטן אך לא מבוטל של האנשים (אולי 10%) מרגישים שהציפרלקס מרדים ומעייף. לאלה ההמלצה היא פשוט להעביר את הכדור לערב. חוסר תאבון, מחשבות מייאשות ודכדוך צפויים לחלוף תוך כמה ימים, אם תצליחי להחזקי מעמד ולהמשיך את הטיפול. אם תיטלי את התרופה בערב ותישני את השעות הקשות, יהיה לך אולי קל יותר לעבור את התקופה הראשונית הזו. תודה על הברכות ושבת מצויינת גם לך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה