שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/10/2013 | 14:26 | מאת: חיים

האם ייתכן או שיש מצב שתרופות אנטי-דיכאוניות מהדור החדש ממשפחות ssri ו snri ייכשלו בטיפול ואילו תרופות מהדור הישן ממשפחת הטריציקליים TCA (כמו מרוניל) יצליחו בטיפול , ואם כן אז מה הסיבה לכך ?

13/10/2013 | 21:50 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום חיים, התרופות האנטי דיכאוניות מהדור הישן יעילות לטיפול בדיכאון לא פחות מן החדשות ולכן בהחלט ייתכן שאלה יצליחו לטפל היכן שאלה כשלו. חסרונותיהן של התרופות מהדור הישן והסיבות להעדפת התרופות מהדור החדש הן בתחום תופעות הלוואי ולא בתחום היעילות הטיפולית. לתרופות הישנות יש שיעור גבוה הרבה יותר של תופעות לוואי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה