הדרדרות של קרוב - עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/10/2013 | 11:56 | מאת: אנונימי

שלום רב, יש לי קרוב משפחה חולה סכיזופרניה (אובחן לפני שנים רבות). לפני תקופה מסויימת הפסיק לקחת את התרופות, כמובן בניגוד להוראות הרופא, והדרדר עד לנסיון התאבדות. הוא נפצע קשה מאוד, אושפז ועבר תהליך ארוך של שיקום פיזי. הוא חזר לחיים מלאים כולל עבודה ונראה היה שהוא בסדר. מצבו הטוב יחסית הביא אותו להחליט שיש לו את היכולת להסתדר ומכיוון לטענתנו הפסיכאטריה לא עוזרת לו, הפסיק שוב לקחת את התרופות. כמובן שהמצב מדרדר שוב והתנהגותו דומה לזו שהיתה לפני ניסיון ההתאבדות. הוא מסרב לקחת תרופות ומסרב ללכת לטיפול (כי "כלום לא עוזר") אנחנו לא רוצים להגיע לאשפוז כפוי ושואלים אם יש "שלב ביניים" בו ניתן יהיה לטפל בו למרות אי שיתוף הפעולה שלו ובכך למנוע אישפוז כפוי. ובכל מקרה, מה עושים? למי פונים? תודה

12/10/2013 | 21:13 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, יש שלב ביניים שנקרא טיפול מרפאתי כפוי. הטיפול הזה נועד לאדם שיש לו מחלה פסיכיאטרית, הוא נזקק לטיפול ומסרב לקבלו ואם לא יקבל את הטיפול מצבו עלול להידרדר ולהיות מסוכן. בטיפול מרפאתי כפוי האדם בא לקבל את הטיפול במרפאה כמו כל אחד אחר, אבל יש עליו איום מתמיד שאם לא יבוא, יאושפז בכפייה. צריך שתתייעצו עם הפסיכיאטר המטפל של קרובך ותבקשו שישקול אפשרות זו.

13/10/2013 | 08:39 | מאת: ענבר

קראתי על שיטה בשם DTMS (גירוי מגנטי עמוק) שנמצאת באישור כבר שנה וחצי בארץ. מדובר על פיתרון לאנשים שסובלים מדיכאון, חרדה, הפרעה דו קוטבית, פוסט טראומה ועוד מצבים נפשיים אחרים. אחד מהמטפלים בשיטה הוא פרופ' לבקוביץ' (פסיכיאטר ומנהל מחלקה בשלוותא) שפתח קליניקה פרטית (ברייסנקיור). מציע להתייעץ איתו כיוון שממה שאת מתארת הא באמת בשלב שזה יכול להתאים לו אחרי כ"כ הרבה נסיונות של טיפולים קונבנציונלים.

13/10/2013 | 11:24 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום ענבר, שיטת dTMS היא אכן שיטה חדשה ומבטיחה. פרופ' לבקוביץ הוא אכן אחד הקלינאים והחוקרים המובילים בשיטה זו. dTMS אינו מתאים לטיפול בסכיזופרניה ולכן לא מתאים להרחיב עליו בשרשור הזה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה