שאלות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/10/2013 | 20:52 | מאת: חיים

האם מקובל\נהוג היום לתת את התרופה מרוניל כטיפול בדיכאון ? באיזה מצבים חוץ מדיכאון ניתן לטפל במרוניל ? האם מרוניל בטוחה לשימוש ארוך וממושך ? האם מרוניל יעילה ? מהו המינון הטיפולי האפקטיבי של מרוניל ? ומהו המינון המקסימלי ? התרופה למיקטל במינון של 200 מ"ג באיזה מצבים ניתנת כטיפול חוץ ממאניה דפרסיה ?

11/10/2013 | 20:57 | מאת: חיים

12/10/2013 | 10:39 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום חיים, סליחה על התגובה המאוחרת, לשאלותיך: אם מקובל\נהוג היום לתת את התרופה מרוניל כטיפול בדיכאון ? כן. זו תרופה נוגדת דיכאון יעילה והיא גם היחידה שיש לה תכשיר למתן דרך הוריד, במקרה הצורך. כך שבהחלט יש לה מקום בילקוט התרופות. באיזה מצבים חוץ מדיכאון ניתן לטפל במרוניל ? בעיקר הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) וגם מצבי חרדה אחרים. האם מרוניל בטוחה לשימוש ארוך וממושך ? יש למרוניל (שם החומר הפעיל clomipramine), הרבה תופעות לוואי שיכולות להתרחש. חלקן גם יכולות להיות מסוכנות, אבל כולן, למיטב ידיעתי מופיעות בשלב המוקדם של הטיפול (או כאשר מעלים מינון) ולכן אין סיכון נוסף מיוחד בשימוש ארוך וממושך. האם מרוניל יעילה ? כן. מהו המינון הטיפולי האפקטיבי של מרוניל ? טווח המינונים המקובל של מרוניל הוא 50-250 מ"ג ליום. יש להתחיל מינון נמוך ולהעלות בהדרגה עד המינון שמתאים לאדם ומשיג שיפור. התרופה למיקטל במינון של 200 מ"ג באיזה מצבים ניתנת כטיפול חוץ ממאניה דפרסיה ? אפילפסיה. דיכאון.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה