חרדת נהיגה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

07/10/2013 | 22:28 | מאת: קרן

אני עובדת סוציאלית של משתקמת אשר מאובחנת עם סכיזופרניה. המשתקמת מתפקדת בצורה טובה טובה, ובין היתר נוהגת. לאחרונה היא החלה לקבל התקפי פאניקה בעת נהיגה בכבישים מהירים. בעיני הכרחי כי קודם כל היא תשתף את הפסיכיאטרית שלה בכך, אך היא חוששת שבמידה ותשתף הפסיכיאטרית תפעל לשלילת רשיון הנהיגה.הדבר לא נראה לי הגיוני, ורציתי לשאול אם יתכן מצב כזה. תודה רבה מראש.

08/10/2013 | 21:58 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום קרן, אם המשתקמת מדווחת לפסיכיאטרית שלה על התנהגויות כביש מסוכנות, אז הפסיכיאטרית צריכה לדווח. לי נראה שהסיכון שלמשתקמת שלך יהיו התנהגויות כביש מסוכנות, רב יותר אם היא לא תתייעץ עם הפסיכיאטרית שלה והתקפי החרדה יימשכו ללא טיפול.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה