הפרעה - צריך עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/10/2013 | 20:48 | מאת: בן

שמי בן(בדוי) , (אמיתי)25 , אני חייב עזרה. אני מרגיש שאני נראה שונה מבני אדם , מרגיש שמסתכלים עליי בצורה שונה , כל הזמן נמצא בדחק(לחץ) שאני בחברת אנשים. מפחד שיחשבו עליי שאני נראה שונה , יש לציין שאני לא המצאתי את זה , הרבה אנשים העירו לי על זה וגם אח שלי הגדול יום אחד אמר לי את זה. אני אדם חברותי מאוד ולכן זה דיכא אותי מאוד , הרגשתי חוסר-אונים גדול , ולאט ולאט התחלתי להרגיש שחיקה,חורים בזיכרון,אבדן רגשות תבין שהלב שלי לא דופק חזק שאני בחברה, אני מגיב לזה פשוט באדישות ובדיכאון. כאילו הגוף שלי מוחק לי את הזכרון בשביל שאני לא יפגע. חוסר צלילות במיוחד בבקרים , חוסר ריכוז. הורדתי בצבא 10 קילו , לא היו לי יציאות סדירות. אני אוכל טוב וגם למרבה הפלא ישן טוב(אבל אני חושב שבשינה העצב בא לידי ביטוי , אע"פ שאני לא מתעורר) נראה גמור וסחוט. טיפול פסיכולוגי של שנה לא עזר לי מי יודע מה. לפי מה שתארתי מה אתה חושב שיש לי ? ואיזה טיפול תרופתי היית נותן לי ? (אני כבר הרבה זמן נלחם בזה ולא רוצה תרופות) אבל נכנעתי.

02/10/2013 | 21:07 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום בן, אתה כותב שיש לך חשש שאתה נראה שונה ושיחשבו עליך שאתה נראה שונה, וזה דיכא אותך, גרם לך הרגשת חוסר אונים, אדישות ודיכאון בחברה, חוסר צלילות וחוסר ריכוז, במיוחד בבקרים וירידת משקל. יותר מהכל, בן, זה נשמע כמו דיכאון. אבל זו לא הדרך לעשות אבחנה. כדי לעשות אבחנה אמיתית, אתה צריך לפנות לפסיכיאטר לבדיקה והתייעצות. תוכל להדפיס ולהראות לפסיכיאטר את השרשור הזה, אם זה מסייע.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה