התאבדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/09/2013 | 14:37 | מאת: לוטן

בשנה האחרונה ניסיתי להתאבד שש פעמים הפעם האחרונה הייתה לפני שלושה חודשים כל הניסיונות היו עי בליעת כדורים בכמות גדולה ( מעל 60 כדורים והיו פעמיים שלקחתי 150) בפעם האחרונה לקחתי 50 כדורי אקמול והגעתי לבית החולים עם הרעלת אקמול ונתנו לי פחם פעיל ועוד משהו לניקוי הקיבה , עכשיו יש לי 70 כדורי דקסמול ואני שוקלת לקחת אותם מתי שהוא שיהיה לי צורך . הפעם איש לא יידע . אני יודעת שאני לא יכולה למות מהכמות הזו ובטח שלא מדקסמול , אך אני יכולה לפגוע לעצמי בכבד , דבר שלא מעניין אותי . הבעיה היא אחת , אני חושבת שאני בהריון בשבוע רביעי , ואני לא רוצה לפגוע בעובר .

28/09/2013 | 14:33 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום לוטן, ראשית אני צריך להגיד לך שיש לך טעות גדולה: אפשר בהחלט למות מ- 70 כדורי דקסמול, כי כמות כזו יכולה להרוס את הכבד לחלוטין, לא רק לפגוע בו. אם זה קורה אז מדובר במוות איטי ומלא ייסורים וכמובן שהעובר יילך איתך, כי הכבד שלך הוא איבר חיוני לשניכם. לוטן, האם פנית בשנה האחרונה לטיפול? הניסיון מלמד שרוב המצבים הפסיכיאטריים שגורמים לאובדנות ניתנים לטיפול ואם לא ניסית (וגם אם כן), חשוב לנסות. יש אפשרות לקבל מענה חרום טלפוני בער"ן וגופים אחרים. אפשר גם שתפני לחדר מיון לבדיקה פסיכיאטרית דחופה.

28/09/2013 | 14:53 | מאת: לוטן

הייתי בבדיקה פסיכיאטרית אין ספור פעמים בשנה האחרונה , כל הפסיכיאטרים טענו שאין צורך באשפוז כפוי למרות שניסיתי להתאבד כל כמה חודשים , אשפזתי את עצמי בטירה חמש פעמים ובכל האשפוזים שחררו אותי לאחר חמישה - שבעה ימים .כעט אני מטופלת אצל פסיכיאטרית דרך קופת חולים כבר מהניסיון האובדני הראשון . בכל פגישה אני אומרת לה שהכל בסדר , ושאני לא יעשה לעצמי כלום . אני אובחנתי כסובלת מהפרעת אישיות גבולית , בעיות הסתגלות ובעבר אנורקסיה חמורה ( הגעתי ל32 קילו על 160) אך יצאתי מזה וכעת אני בהשמנת יתר ובהפרעות אכילה רגישויות .

28/09/2013 | 14:55 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום לוטן, הטיפול העיקרי להפרעת אישיות גבולית הוא טיפול פסיכולוגי ולא תרופתי. חשוב שהטיפול יהיה בשיטה שהוכיחה את עצמה כיעילה להפרעה זו. יש כמה שיטות טיפול כאלה. הנפוצה ביותר נקראת טיפול דיאלקטי התנהגותי (DBT). יש כמה מסגרות טיפול פרטיות וציבוריות שמתמחות בשיטת טיפול זו. תשאלי את הפסיכיאטרית שלך מה היא יודעת על מסגרת כזו באזור הצפון.

29/09/2013 | 16:25 | מאת: רבקה

לפי המצב שאת מתארת את חייבת עזרה. אם אשפזת את עצמך אינספור פעמים בטירה, סביר להניח שאת עדיין לא מקבלת את העזרה שאת זקוקה לה. יש היום המון מרפאות פרטיות טובות כמו זו של פרופ' לבקוביץ ורבות נוספות. אל תתייאשי וטפלי בעצמך לפני שאת יולדת. למענך ולמען ילדך

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה