ציפרלקס ואובר ביטחון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/09/2013 | 20:38 | מאת: שושית

שלום דוקטור. אני נוטלת מינון של 45 מ"ג ציפרלקס ביום. לעיתים רחוקות נוטלת לוריוון ברגעים נחוצים. אני מרגישה מאוד טוב עם הציפרלקס, אבל, לאחרונה אני מרגישה שהתפזרתי. כלומר...עושה דברים בחיי שלא מתאימים לבחורה משכילה בת גילי (28). אני מרגישה שלאחר מערכת היחסים החנוקה האחרונה שהייתי בה, אני צריכה לפרוץ גבולות ולנצל את ה"חופש". כמובן, שכולם מסביבי לוחצים עליי להתחתן ואני לא ממש יודעת אם אני רוצה. זה די מפחיד אותי. אני אשמח לעזרתך. ואשמח לדעת אם הכדורים הם אלה שגורמים לי אובר ביטחון וחוסר טקט וביישנות מוחלטת. תודה דוקטור

27/09/2013 | 23:37 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלו שושית, ציפרלקס הוא תרופה נוגדת דיכאון. כל התרופות נוגדות הדיכאון אמורות להעלות את מצב הרוח ועלולות להעלות אותו יותר מידי. אם לא משגיחים זה יכול אפילו להגיע עד כדי מצב של כעין מאניה, שזה די מסוכן, אף כי נדיר. חשוב לכן שתהיי בקשר עם הפסיכיאטר המטפל כדי להעריך ולאבחן את שינויי ההתנהגות שמצאת אצל עצמך ולהחליט מה לעשות עם הטיפול שלך. במאמר מוסגר אגיד שמינון של 45 מ"ג ציפרלקס ביום הוא מינון גבוה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה