אבחון פסיכיאטרי למתבגר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/10/2007 | 09:53 | מאת: רחל

שלום רב, לבני בן ה-12 יש בעיות התנהגות רבות,שלא התחילו עכשיו - אבל בזמן האחרון מחריפות. להרגשתי, יש פעמים שהוא מאבד שליטה: הוא מקלל, זורק חפצים, עושה מעשים מסוכנים - ולא מצליח לעצור. בזמן רגיעה, הוא מבין שעשה מעשים שסיכנו אותו ואולי גם אחרים בסביבתו, אבל בשעת מעשה לא ניתן לעצור אותו. התחלנו בתהליך טיפולי פסיכולוגי עבורו (בינתיים עבר רק איבחון ראשוני) אך השאלה היא, אם לא כדאי במקביל להתייעץ עם פסיכיאטר ולפחות לשלול אפשרות של בעיה נפשית שהיא גם בעיה קלינית? תודה מראש על התייחסותך, רחל (אמא מאוד מודאגת)

19/10/2007 | 18:48 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רחל שלום, אינני מומחה לפסיכיאטריה של מתבגרים. אבל אם להסיק מעולם המבוגרים- אני מניח שאם הפסיכולוג יתרשם מבעיה פסיכיאטרית הוא יפנה אתכם בעצמו לפסיכיאטר. גם ככה לא ממהרים לתת תרופות לילדים ובני נוער. בקיצור- כדאי לחכות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה