מה יש לי??

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/09/2013 | 06:46 | מאת: ד.

אני כבר סובל שנים, מחוסר אנרגיה לתפקד. אני מתכוין על עבודה או לימודים. אבל כל השאר היגיינה בישול קריאה וכו' הכל בסדר. אכן עברתי משבר דכאוני במשך כשנה בגיל 17, וזה מה שיצא ממנו. חצי בריא.? הרופא אומר שאני חולה. וקורא לזה סכיזופרניה סימפטומים שליליים - הוא טוען שהחשיבה שלי לקויה ובעיקר דמיונית כי "אני רוצה חיים קלים", ובעצם חליתי באובדן יוזמה ו"כח רצון". מפורש אומר שאין לי 'תסמינים חיוביים'. התרופות, הן האנטי פסיכוטי והן הנוגדי דכאון כמעט ולא עוזרות. כי אין לי דכאון אני ממזמן יוצא ופוגש חברים, אני קורא הרבה יושב שעות באינטרנט. אבל לא עובד, ולא לומד כלום. הייתי מאד רוצה לדעת מה נראה לך הדבר הזה? מציק לי להבין את הסבר מה עובר עלי.

24/09/2013 | 21:29 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, ראשית אני צריך להדגיש שאינני יודע מה יש לך כי אי אפשר לדעת בלי בדיקה פסיכיאטרית בפגישה אישית. אני יכול לתת לך מידע כללי שאולי הוא רלוונטי עבורך. קיימת תופעה, קצת שנויה במחלקות, שנקראת "סכיזופרניה פשוטה" (באנגלית simple schizophrenia), שבה מופיעים, כמו שאמר לך הרופא, סימנים שליליים של סכיזופרניה ואין שום סימנים חיוביים. ואז האדם עלול לסבול מחוסר אנרגיה, חוסר תפקוד, חוסר מוטיבציה. אם זה המצב ובמיוחד אם יש לך גם עודף שינה, תתיעץ עם הפסיכיאטר על התרופה Provigil (החומר הפעיל modafinil), שיכולה להגביר את הערנות והאנרגיה במצבים מסוג זה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה