הריון וסימבלטה / אפקסור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/09/2013 | 11:10 | מאת: שקד

שלום רב, בעברי לקחתי ציפרלקס וגם אפקסור שלא עשו לי טוב. במשך 4 שנים פסיכאטרים שונים אמרו לי שאני צריכה לחזור לקחת תרופות - הומלץ לי לאחרונה על סימבלטה. בגדול, הובחנתי עם פיברומילאגיה ואני סובלת מעייפות כרונית, מחשבות אובססיביות, הפרעות קשב ואפיזודות של דיכאון. (בעברי הפרעת אכילה רבת שנים) אני מאוד מפחדת לקחת כדורים ובנוסף, אני נשואה טרייה ועומד על הפרק כניסה להריון ולכן הפחד כפול ומכופל כי אני כבר לא אהיה אחראית רק על עצמי ומפחדת לפגוע בעובר. השאלה היא האם יש תרופות שבטוח לקחת בהריון? (שמחקרים הראו שאין שום סכנה לעובר!) אם כן, איזה תרופות? וכמה זמן מתחילת לקיחת הכדורים, אני צריכה לחכות עד שנתחיל לעבוד על כניסה להריון? תודה, שקד.

24/09/2013 | 04:43 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום שקד, ההחלטה אם לקחת או לא לקחת תרופות בהיריון אינה פשוטה וההנחיות מתי ואיך ליטול או להפסיק ליטול משתנות מתרופה לתרופה. יש מעט תרופות שנחשבות לבטוחות לחלוטין בהריון. חשוב שתדעי שגם תרופות שלא קיבלו תווית של "בטוחה לשימוש בהריון", אינן בהכרח מזיקות. חלקן פשוט לא נבדקו ואין מספיק יידע עליהן כדי לקבוע בודאות שהן בטוחות לשימוש בהריון. יש סיכון בנטילת תרופות נוגדות דיכאון בהריון. יש גם סיכון בהחלטה לא ליטול תרופות נוגדות דיכאון, כי גם מצב של דיכאון אצל האם יוצר סיכון לעובר. אני ממליץ לך לקבל החלטה רק לאחר התיעצות עם פסיכיאטר. אם את רוצה להתייעץ על הסיכונים הכרוכים בתרופה מסויימת, את יכולה לפנות לאחד מהשירותים הטרטולוגיים (טרטולוגיה היא תחום המחקר של השפעות של גורמים פיסיקליים וכימיים על התפתחות עוברים) בארץ, יש כמה כאלה. תעשי חיפוש על "שירות טרטולוגי" ותמצאי כתובות ומספרי טלפון. את יכולה לשקול לפנות להתיעצות גם ליחידה לבריאות הנפש של האישה, במרפאה הפסיכיאטרית באיכילוב.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה