משהו קורה עם בן אדם קרוב

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/09/2013 | 17:09 | מאת: אירנה

חמותי בת 65 כבר יותר מ-15 שנה גרה לבד (אחרי גירושים) היא כבר יותר מ-3 שנים כל הזמן מתלוננת על כך נכנסים לדרתי וגונבים לה חפצים ומסמכים שאין בהם שום ערך או עיניין לאנשים: כמו חצי קופסה של חלב או כמה פרוסות של פסםרמה... היא חושדת בכל האנים שסביבה: שכנים קרובי משפחה.... בכולם. אומרת שעוקבים אחריה, מאזינים לטלפון ועוד הרכבה דברים מוזרים אחרים. בהתחלה חשבנו אם נחליף לה מנעולים זה יעזור אבל לא כך. זה ממשיך וניהיה יותר ויותר גרוע. היא הפכה להיות יותר אגרסיבית. אנשים סביבה לא רוצים קשר איתה ואז היא סובלת עוד יותר. ניסינו פעם אחת בעדינות לבקש ללכת איתה ליעוץ אבל היא הגיבה באגריסיביות. אנו לא יודעים מה לעשות?

19/09/2013 | 19:16 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אירנה, אני חושש שאת צודקת וחמותך צריכה לראות איש מקצוע. מדאיג שאת מתארת שהמצב הולך ומידרדר. יכול להיות שיש לה משהו שאפשר לטפל בו ולעצור את ההידרדרות. הכי מתאים שהיא תפגוש פסיכוגריאטר. אפשר להגיד לה שהיא הולכת להיבדק בדיקה רפואית כללית, אבל חשוב להדגיש לה שהביקור יכלול גם בדיקה של זיכרון, גם אם היא תתעצבן, כי לא כדאי לשקר, במיוחד לא לאדם חשדן. אם היא לא מסכימה, אין הרבה מה לעשות חוץ מלהתעקש שוב ושוב עד שהיא נכנעת.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה