דיכאון שלא עובר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

17/09/2013 | 14:12 | מאת: אתי

שלום שוב, תודה על המענה אודות הסימבלטה. דאגתי היא שאחרי שנה וחודשיים אין שיפור למעט חודש אחד באפריל בו הוא התחיל לעבוד בעבודה מאתגרת. אחרי שלא שרד בעבודה ופוטר שוב חלה ירידה דרסטית. היום הוא עושה ספורט מדי יום במכון כושר בעידוד המשפחה אך חוץ מזה רב שעות היום הוא שוכב. האמונה שלו בריפוי היא אפסית. האם יכול להיות שזה לא דיכאון אלא משהו נפשי אחר? אחי מקבל טיפול תרופתי, עשה גרייה מגנטית ואף 9 טיפולים של נזעי חשמל. איך יכולה להיות עמידות כזאת? ולחשוב שהכל פרץ בשל פרידה מבת זוג. שוב תודה אתי

19/09/2013 | 18:27 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אתי, יש חלק קטן של האנשים שסובלים מדיכאון, שהדיכאון שלהם לא מגיב לטיפול. זה בהחלט נכון בשלב זה, לחשוב על הערכה מחודשת ובדיקה מחדש של כל האבחנה הפסיכיאטרית של אחיך.

23/09/2013 | 23:36 | מאת: תמר

היי אתי, ראיתי את הודעתך והיא נגעה לי ללב. גם לי היה מצב דומה עם אחותי שאם לומר את האמת עדיין לא ברור אם נפתר לגמרי. מבינה את ההרגשה כאילו אין תקווה באופק ואין כבר אמונה ששום דבר יוכל לעזור. יכולה להגיד לך שבשלב מסוים בשלוותא נפגשה אחותי עם פסיכיאטר בשם לבקוביץ' שמאוד עזר לה בתקופה ההיא, ושמעתי שעכשיו הוא פתח מרפאה משלו כך שניתן להגיע אליו בלי קשר לאשפוז. אם תרצי פרטים נוספים אתן לך.

24/09/2013 | 16:54 | מאת: אתי

שלום תמר, תודה על הרגישות... האם גם אצל אחותך מדובר בדיכאון ללא רקע קודם של דכאונות? הדיכאון הנוכחי של אחי התפרץ לפני יותר משנה ולא עוזב אותו. רב היום הוא שוכב ולא עושה דבר. העצב השתלט על חייו. התרופות לא עוזרות. מה עזר לאחותך ומה מצבה? תודה אתי

24/09/2013 | 18:37 | מאת: אתי

תמר שלום! אשמח לקבל מייל שלך לשמוע עוד פרטים על אחותך אולי יש עוד משהו שלא עשינו. חג שמח! אתי

25/09/2013 | 22:50 | מאת: תמר

מבינה מאוד את מצבך אבל שוב, חשוב לא להתייאש. אם פתרון אחד לא עובד אז לעבור לשני, להתאזר בסבלנות, אבל כמו שכל הזמן אומרים לנו תמיד יש פתרון בסוף. כפי שאמרתי המצב של אחותי לא בדיוק נפתר עדיין כך שאני לא יודעת עד כמה זה יוכל לעזור לך. אבל אנחנו משתדלים לא להתייאש ולנסות את כל הפתרונות שעוד לא ניסינו. יתכן ובקרוב היא תעבור טיפול בנזעי חשמל. עם זאת כמו שאמרתי אני מאוד ממליצה לך לפנות ללבקוביץ' כי שמעתי עליו רק דברים טובים ואני בטוחה שהוא יוכל לעזור לאח שלך. אם תרצי את הטלפון שלו תכתבי לי את המייל שלך ואני אשלח לך את המספר. חג שמח שוב ורק בשורות טובות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה