הסיבות להתפרצות מחלת נפש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/09/2013 | 05:46 | מאת: תומר

האם דיכאון עמוק שלא מטופל גורם לפריצת מחלת נפש כי יום אחרי שהדיכאון חלף הוא התחלף בהרגשה מוזרה מעין היי ובערב התפרצה המחלה מה גורם למחשבה לא נכונה להופיע במוח לא המחשבה מסוכנת אלא האמונה בה מפעילה את המחלה התהליך ארך חצי שנה עד התפרצות המחלה האם מצב גופני יכול לגרום למחלת נפש האם תקיפה חבלנית גורמת למחלת נפש האם התעללות רגשית או פיזית גורמת להתפרצות המחלה תודה

16/09/2013 | 20:02 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום תומר, אינני בטוח בדיוק מה היא מחלת נפש. או אפילו מה היא בדיוק נפש. אנשים שונים מתכוונים לדברים שונים בביטויים האלה. אני מעדיף את המונח מחלה פסיכיאטרית. התעללות רגשית ופיסית יכולה לגרום או לתרום לגרימתן של כמה מחלות פסיכיאטריות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה