מינון ריטלין - אופן השימוש, וההבדל בין SR ל LA

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/09/2013 | 19:45 | מאת: מקסים

שלום, כרגע אני לוקח לפי צורך(כשאני צריך ללמוד) מחשש ששימוש של ריטלין באופן קבוע יגרום לאדפטציה של הגוף לחומר ויגרור צריכה של מינון גבוה יותר - האם זה נכון? או שמה עדיף לצרוך באופן קבוע לאפקטיביות גבוהה יותר? מינון הריטלין נקבע ע"פ מה? בעבר קראתי שהוא נקבע ע"פ כמות התאים באזור האורביטופרונטלי, כיצד אם כך אני בודק האם המינון הוא מספיק? מה עליי להרגיש? באופן כללי אני לוקח 20 מג של SR ומתחיל לקבל איזשהו פידבק פיזיולוגי לאחר שעתיים בצורה של פה\גרון יבש, קצת קלות ראש וכו. מבחינה ביצועית אין לי דרך לבדוק האם המינון אפקטיבי או לא. איזה סממנים יכולים להעיד שהמינון הוא נכון? שאלה שלישית היא האם ישנו הבדל בין SR לLA מלבד העובדה שLA עולה פי 10 יותר? למי מתאים LA ולמי מתאים SR? תודה רבה על התשובות

15/09/2013 | 13:33 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום מקסים, לשאלותיך: כרגע אני לוקח לפי צורך(כשאני צריך ללמוד) מחשש ששימוש של ריטלין באופן קבוע יגרום לאדפטציה של הגוף לחומר ויגרור צריכה של מינון גבוה יותר - האם זה נכון? או שמה עדיף לצרוך באופן קבוע לאפקטיביות גבוהה יותר? אין סכנה של תלות עם ריטלין, אם נוטלים אותו בכדורים כמקובל. אפשר ליטול אותו באופן קבוע, אבל לעיתים רחוקות באמת צריך. למשל, גם אתה לומד כל יום, אתה יכול לתת לריטלין לנוח בסוף שבוע או בחג. מינון הריטלין נקבע ע"פ מה? בעבר קראתי שהוא נקבע ע"פ כמות התאים באזור האורביטופרונטלי, כיצד אם כך אני בודק האם המינון הוא מספיק? מה עליי להרגיש? באופן כללי אני לוקח 20 מג של SR ומתחיל לקבל איזשהו פידבק פיזיולוגי לאחר שעתיים בצורה של פה\גרון יבש, קצת קלות ראש וכו. מבחינה ביצועית אין לי דרך לבדוק האם המינון אפקטיבי או לא. איזה סממנים יכולים להעיד שהמינון הוא נכון? קביעת המינון היא לפי ההשפעה ולפי תופעות לוואי. צריך ליטול את המינון הנמוך ביותר שמשיג השפעה בלי תופעות לוואי בלתי נסבלות או מסוכנות. לרוב אפשר לבחון את השפעת הריטלין על הביצועים ואם מסיבה כלשהי אי אפשר, אזי אפשר להשתמש במבחן TOVA, שנועד למטרה זו בדיוק. שאלה שלישית היא האם ישנו הבדל בין SR לLA מלבד העובדה שLA עולה פי 10 יותר? למי מתאים LA ולמי מתאים SR? LA עובד ל- 8-10 שעות ו- SR עובד ל- 4 שעות, לא הרבה יותר מהתכשיר המהיר. LA מתאים למי שצריך השפעה ממושכת והפרוטה מצויה בכיסו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה