סרקוואל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/09/2013 | 06:47 | מאת: מתמודדת

אובחנתי כסכיזופרנית. ניתן לי טיפול של 800 מ"ג .המינון הגבוה מאוד גורם לי לעיפות ועלייה חדה במשקל(7 קילו בחודשיים!!!(אני מנותחת קיצור קיבה ,והעלייה במשקל גבוהה. מה עושים? בנוסף התרופה אינה בסל תרופות מכבי ,כך שהמחיר כרגע 1200 ¤ לכדורים לחודש!!

15/09/2013 | 04:42 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, סרוקואל ניתן במסגרת הסל לסכיזופרניה רק אם קיבלת קודם ריספרדל וזה לא עזר. אפשר לתת סרוקואל בתור תרופה ראשונה רק אם היו לך התנהגויות אלימות בגלל המחלה. סרוקואל בהחלט עלול לגרום את תופעות הלוואי שציינת (עייפות ועלייה במשקל). תרופות שאינן גורמות תופעות לוואי אלה כוללות בין השאר: התרופה Abilify (החומר הפעיל: aripiprzole), התרופה Solian (החומר הפעיל: amisulpride), התרופה Geodon (החומר הפעיל: ziprasidone). גם עם תרופות אלה יש הגבלות, כמו עם הסרוקואל, אבל אם עומדים בהן, אפשר לקבל אותן במסגרת הסל, לסכיזופרניה. כדאי שתראי את התשובה הזו לפסיכיאטר המטפל ותתייעצי איתו על הנושא.

16/09/2013 | 11:55 | מאת: מתמודדת

שלום לך, תודה על תשובתך. אכן ניסיתי רספרידאל וגיאודון. לא הצלחתי להסתגל .היו תופעות לוואי קשות. האן דיאטה תעזור? או שמא נגזר עליי להשמין מהתרופה?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה